top of page

CUPRA Born: Uuden aikakauden ensimmäinen täyssähköinen malli

Antti Liinpää

MAY. 25, 2021

CUPRA Born: automerkin ensimmäinen täyssähköauto yhdistää sähkömoottorin ja suorituskyvyn, ja johdattaa samalla brändin uuteen liiketoimintamalliin ja uusille markkinoille. CUPRA Born on saatavana eri tehoisilla sähkömoottoreilla, ja lisäksi e-Boost suorituskykypaketilla, joka kasvattaa tehon jopa 231 hevosvoimaan (170 kW).

- CUPRA Born: automerkin ensimmäinen täyssähköauto yhdistää sähkömoottorin ja suorituskyvyn, ja johdattaa samalla brändin uuteen liiketoimintamalliin ja uusille markkinoille

- CUPRA Born on saatavana eri tehoisilla sähkömoottoreilla, ja lisäksi e-Boost suorituskykypaketilla, joka kasvattaa tehon jopa 231 hevosvoimaan (170 kW)

- Toimintamatka sähköllä jopa noin 540 km** (77 kWh:n akulla*)

- Aistikas ulkoasu ja sisustus, jossa käytetään kierrätysmateriaaleja: istuimissa esimerkiksi hyödynnetään merestä kerättyä muovijätettä

- CUPRA Born tarjoaa nykyaikaista urheilullisuutta yhdistämällä mukautuvan alustansäädön, urheilullisen jousituksen ja ESC Sportin sekä progressiivisen ohjauksen, suuremmat jarrut ja leveämmät renkaat 20-tuumaisilla kevytmetallivanteilla

- Uudet teknologiat, kuten lisätyn todellisuuden head-up display -tuulilasinäyttö korostavat huippuluokan liitettävyyttä ja turvallisuutta

- CUPRA Born on brändin ensimmäinen malli, joka toimitetaan asiakkaalle hiilineutraalina

- CUPRA muuttaa markkinoita. Suorituskyvyn ja sähköistyksen yhdistelmällä se matkaa CUPRA Bornin lanseerauksen myötä uuteen aikakauteen. Poikkeuksellisen haastajabrändin ensimmäinen täyssähköauto tarjoaa tunteisiin vetoavaa muotoilua ja viiveetöntä suorituskykyä.

”Sähköistymisen lisäksi CUPRA Born merkitsee myös laajempaa muutosta markkinoilla ja yrityksen liiketoimintamallissa. Aistikkaasti muotoiltu ja viiveettömän suorituskykyinen CUPRA Born auttaa maailmanlaajuisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä ja Euroopan tavoitteiden saavuttamisessa. Lisäksi haluamme sen tunteita herättävän urheilullisuuden kautta saada seuraavan sukupolven nuoret haastajat mukaan muutokseen. CUPRA käyttääkin poikkeuksellisia myyntitapoja tavoittaakseen uusia ihmisiä ja viedäkseen CUPRA-brändiä perinteisen mallin ulkopuolelle”, kertoo CUPRAn ja SEATin toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

CUPRA Bornin aistikas muotoilu, sähköinen suorituskyky ja poikkeuksellinen haastajaluonne erottavat sen muista. Born merkitsee CUPRAlle uutta aikakautta sen täydentäessä mallistoa. Sähköä käytetään suorituskyvyn maksimoimiseen jo CUPRA Leonin, CUPRA Leon Sportstourerin ja CUPRA Formentorin ladattavissa hybridiversiossa.

CUPRA Born viestii uudesta aikakaudesta sekä erottuvalla ulkoasullaan että yhdistämällä edistyksellisen voimansiirron ja akkuhallintateknologiat viiveettömän suorituskyvyn tuottamiseksi. Se on brändin ensimmäinen malli, joka toimitetaan asiakkaalle hiilineutraalilla konseptilla: toimitusketjussa ja raaka-aineiden tuotannossa käytetään uusiutuvia energialähteitä ja jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan sertifioiduilla ympäristö- ja projekti-investoinneilla.

CUPRA Born on suunniteltu brändin pääkonttorissa Martorellissa Barcelonan lähellä ja auton tuotanto alkaa syyskuussa Zwickaun tehtaalla Saksassa.

CUPRA Bornin pääelementit

CUPRA Born on brändin ensimmäinen täyssähköauto ja täydellinen yhdistelmä sähköisyyttä ja suorituskykyä. Se johtaa brändin laajentumista uusille markkinoille ja luo myös tehokkaamman ja kestävämmän myynnin mallin.

Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteeseen perustuva CUPRA Born on brändin ensimmäinen hiilineutraalisti valmistettu automalli.

CUPRA Bornin voimakkaan urheilullinen ulkoasu ilmaisee ketteryyttä ja suorituskykyä, yhdistellen soljuvia pintoja ja teknisiä yksityiskohtia. Täyssähköauton sisustus on kehitetty hyödyntämään digitalisaatiota. Ohjaamo on hienostunut ja tyylikäs, mutta ympäristöystävällinen. Esimerkkinä SEAQUAL® INITIATIVEn kanssa yhteistyössä luodut kuppi-istuimet (vakiovaruste), jotka on kehitetty kierrätetyistä valtamerien muovijätteistä. Sisustuskonsepti on kompakti, urheilullinen ja kuljettajakeskeinen: siinä on CUPRA-ohjauspyörä etähallintapainikkeilla, tukea antava keskikonsoli ja kuppi-istuimet.

CUPRA Born tarjoaa nykypäivän urheilullisuutta yhdistämällä mukautuvan alustansäädön, urheilullisen jousituksen ja ESC Sport -tilan, sekä progressiivisen ohjauksen, suuremmat jarrut ja leveämmät renkaat 20-tuumaisilla kevytmetallivanteilla.

Suomessa CUPRA Bornin myynti alkaa lanseerausvaiheessa 58 kWh:n (bruttokapasiteetti 62 kWh) akulla varustetulla versiolla, teholuokassa 150 kW (204 hv).

Myöhemmin saataville tulevat 45 kWh:n akulla varustettu versio, jonka teho on 110 kW (150 hv) sekä 58 ja 77 kWh:n akulla varustetut versiot, joissa on e-Boost-paketti ja tehoa 170 kW (231 hv).

CUPRA Bornin suorituskyky on viiveetön. Se kiihtyy 0–100 km/h vain 6,6 sekunnissa (58 kWh akulla ja e-Boostilla*).

CUPRA Born luottaa edistykselliseen litiumioniakkuteknologiaan, jonka ansiosta toimintamatka voi olla jopa 540 kilometriä** (77 kWh akulla*). Auto voidaan pikaladata 125 kW teholla, minkä ansiosta 100 km toimintamatkan lataaminen vie vain 7 minuuttia. Lämpöpumppu parantaa taloudellisuutta kylmissä olosuhteissa.

CUPRA Born on varustettu uusimmalla saatavissa olevalla teknologialla, mukaan lukien lisätyn todellisuuden head-up display -tuulilasinäyttö.

CUPRA Bornin liitettävyys nousee uudelle tasolle uudelleen kehitetyllä My CUPRA -sovelluksella, joka tarjoaa pääsyn lukuisiin toimintoihin ja ominaisuuksiin.

CUPRA Born on suunniteltu ja kehitetty Barcelonan lähellä Martorellissa brändin pääkonttorissa ja sen valmistus alkaa syyskuussa Saksassa Zwickaun tehtaalla.

Suomessa CUPRA Bornin ennakkovaraus käynnistyy viikolla 21/2021.

CUPRA Born -malliston tekniset tiedot

110 kW (150 hv)

Akku: 45 kWh (nettokapasiteetti)
Maksimiteho: 150 hv (110 kW)
Maksimivääntö: 310 Nm
Toimintamatka (WLTP): noin 340 km**
kiihtyvyys 0–100 km/h: 8,9 sekuntia

150 kW (204 hv)

Akku: 58 kWh (nettokapasiteetti)
Maksimiteho: 204 hv (15 0kW)
Maksimivääntö: 310 Nm
Toimintamatka (WLTP): noin 420 km**
kiihtyvyys 0–100 km/h: 7,3 sekuntia

170 kW (231 hv) e-Boost-paketilla*

Akku: 58 kWh (nettokapasiteetti)
Maksimiteho: 231 hv (170 kW)
Maksimivääntö: 310 Nm
Toimintamatka (WLTP): noin 420 km**
kiihtyvyys 0–100 km/h: 6,6 sekuntia

170 kW (231 hv) e-Boost & Range -paketeilla*

Akku: 77 kWh (nettokapasiteetti)
Maksimiteho: 231 hv (170 kW)
Maksimivääntö: 310 Nm
Toimintamatka (WLTP): noin 540 km**
kiihtyvyys 0–100 km/h: 7,0 sekuntia


*CUPRA Born e-Boost -paketti tulee saataville vuonna 2022.

**Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti. Ilmoitettu WLTP-kulutus ja -toimintamatka saattavat vaihdella olennaisestikin mm. malliversiosta, vakiovarusteista, kuljettajan ajotavasta, akkukapasiteetista, lataamisen säännöllisyydestä, sähkövarusteiden käytöstä, mahdollisen lisälämmittimen käytöstä, ulkolämpötilasta, matkustajien ja kuorman määrästä, valitusta ajoprofiilista tai tieprofiilista.

***CUPRA Born ei ole vielä myynnissä ja sen tekniset tiedot ovat viitteellisiä eivätkä ne siten ole vielä vahvistettuja. Lopulliset arvot voivat muuttua tuotantoautojen tulleessa myyntiin. Kuvat ovat havainnollisia eivätkä ne välttämättä vastaa lopullisia tuotantoautoja.

--

KaaraTV:n arvosisällön jäsenyys eli kaikki uudet Antti Liinpään KaaraTV-ohjelmat ja -videot sekä uusi KaaraTV Magazine on tarjolla AnttiTV-palvelussa. Klikkaa linkistä:

https://anttitv.com/store

bottom of page