Škodan ensimmäisen täyssähkö-katumaasturin nimi on Enyaq

Nimessä sähköllä liikkumiseen (electromobility) viittaava E-kirjain yhdistyy Škodan kaikkien katumaasturimallien nimien lopun Q-kirjaimeen.Skodan tiedote 12.2.2020:


  • ŠKODA ENYAQ: nimi on johdettu irlantilaisesta, elämän lähdettä tarkoittavasta Enya-nimestä

  • Škodan ensimmäinen sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva auto


ŠKODA ENYAQ: Škodan ensimmäisen Volkswagenkonsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuvan auton sarjatuotannon alku lähestyy. Täyssähkö-katumaasturimallilla ŠKODA aloittaa uuden nimeämistavan, jossa sähköllä liikkumiseen (electromobility) viittaava E-kirjain yhdistyy Škodan kaikkien katumaasturimallien nimien viimeiseen Q-kirjaimeen.


Uusi ENYAQ on Škodalle merkittävä askel autoilun sähköistymisen aikaan vuonna 2020. ŠKODA ENYAQ -nimi on johdettu irlantilaisesta, elämän lähdettä tarkoittavasta Enya-nimestä. Enya-sana on peräisin iirin kielen sanasta ‘Eithne’, joka tarkoittaa olemusta, sielua tai periaatetta. Nämä eri merkitykset kuvailevat Škodan uutta katumaasturia eri näkökulmista.


‘Elämän lähde’ symboloi Škodan astumista uuteen, sähköllä liikkumisen aikakauteen, ja se istuu Škodan uuteen merkkisloganiin ‘Driven by inventiveness – clever ideas since 1895’. Se kuvastaa uuden alkua ja on sopusoinnussa ŠKODA ENYAQ -katumaasturin luonteen sekä sen intohimon ja vahvan innovatiivisuuden kanssa, jota Škodan insinöörit ja suunnittelijat ovat tämän uuden täyssähkö-katumaasturimallin kehittämisessä osoittaneet.


‘Enya’ on aito, omaleimainen ja eloisa, helppo lausua ja muistaa, ja se sopii mainiosti Škodan 125-vuotisen historian uuden aikakauden sarastukseen. ENYAQ jatkaa Škodan katumaasturimallien nimiperinnettä Škodan suosittujen katumaasturimallien KODIAQ, KAROQ ja KAMIQ nimet juontavat Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä.


Nyt ŠKODA yhdistää MEB-perustekniikkaan pohjautuvat tulevat täyssähköautomallit legendoista tunnetun pohjoisen seudun iirin kieleen. Nimen E-alkukirjain tarkoittaa sähköllä liikkumista (electromobility), ja Q-kirjain lopussa luo yhteyden katumaasturimallistoon.


ŠKODA ENYAQ on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva sarjatuotantoautomalli. Samalla se on ensimmäinen niistä yli kymmenestä sähköä voimalinjassaan hyödyntävistä automalleista, jotka ŠKODA iV -alatuotemerkkisinä tuodaan markkinoille vuoden 2022 loppuun mennessä.


ŠKODA arvioi, että vuoteen 2025 mennessä sen valmistamista autoista täyssähköautojen ja lataushybridimallien osuus on 25 prosenttia. Vuoteen 2021 mennessä ŠKODA investoi noin kaksi miljardia euroa sähköä voimalinjassaan hyödyntävien automallien sekä niiden kokonaisvaltaisen, yhteenliittyvän ekosysteemin ja ympäristövastuullisten liikkuvuusratkaisujen kehittämiseen.


Ensimmäinen yksityiskohtakuva näyttää pilkahduksen ŠKODA ENYAQ -mallin muotoilusta. Kuvassa on uuden katumaasturimallin perää koristava ENYAQ-tekstilogo. ENYAQ on Škodan toinen täyssähköautomalli CITIGOe iV:n jälkeen.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki