Hyvä auto alle 10.000 eurolla?

Vaimoni serkku pyysi apua. Hänen vaimollaan on autokuume. Kriteerit uudelle autolle ovat:

Maksimissaan 10.000 euroa. Maksimissaan 10 vuotta. Tilaa jaloille. Jos kiinnostaa, alta voit lukea, mitä vastasin ja minkälaisia ehdokkaita listasin.

Alla listaa autoehdokkaista. Auton valinta on aina haastavaa, sillä ehdokkaita on paljon ja jokainen on käytettynä yksilö. Historia, käyttätapa, omistaja jne. vaikuttavat kuntoon. Toki on hyvä varmistaa ennen lopullista päätöstä, että autossa on ne varusteet, jotka vähintään pitää olla, esim. ilmastointi (joka toimii), radio/cd jne.


Toiseksi on hyvä varmistaa, että huoltohistoria pitää kutinsa ja se on aukoton. Eli ei mitään välejä historiassa. Isot merkkiliikkeet ovat sikäli hyviä paikkoja ostaa, etteivät ne ovat riviin autoja, joissa ei historia ole kunnossa.


Kolmas on välittömät kustannukset eli toivottavasti niiden uupuminen. Käytännössä se tarkoittaa, että viimeisin huolto on aika hiljattain tehty, jolloin ei tule heti kustannuksia huollosta, katsastus on hoidettu myöskin hiljattain, jolloin voidaan olettaa, että auto on ainakin kohtuullisen hyvässä iskussa ja molemmat rengassarjat ovat niin tikissä, ettei ihan heti tarvitse lähteä rengaskaupoille.


Listassa on sellaisia autoja, joissa takamatkustustilat ja tavaratila ovat kohtuullisen hyvää tai hyvää tasoa. Autot ovat myös sellaisia, joita minä katselisin tällä budjetilla (max. 10.000 euroa). Minä tykkäisin ajaa automaattivaihteistolla, sillä se lisää tuntuvasti ajamisen mukavuutta, mutta kaikissa ehdokkaissa ei sellaista ole tarjolla.


Lopuksi: voitte hyvin laittaa minulle ehdokkaita linkkinä niin voin antaa kommenttini ennen kuin menette koeajamaan. Soitto liikkeeseen ennen käyntiä on myös hyvä idea, sillä varmistaa, että auto on edelleen myynnissä ja kuulee miten mahdolliseen vaihtoautoon suhtaudutaan sekä myyjän ajatuksia kiinnostuksen kohteena olevasta autosta.


Honda Civic 4D

Japanissa tehty. Vahva auto. Huollot eivät ole kaikista edullisimpia, mutta harvoin aiheuttaa kovia kustannuksia eli pysyy hyvin kasassa. Mikään tietty ei ole varmaa.

https://www.nettiauto.com/honda/civic/9847875

https://www.nettiauto.com/honda/civic/9836958

https://www.nettiauto.com/honda/civic/9612557


Skoda Octavia

Tilava suomalaisten suosikki. Ongelma on TSI-moottori, jossa on ollut ketjuongelmia, joita on korjattu useamman kerran eli kertaremontti ei välttämättä riitä. Koskee myös Audi, Seatin ja Volkswagen TSI-moottoreita. Toki autoja myydään paljon ja saattaa myös kestää hyvin. Riski kuitenkin.

https://www.nettiauto.com/skoda/octavia/9814707

https://www.nettiauto.com/skoda/octavia/9747713

https://www.nettiauto.com/skoda/octavia/9859855


Hyundai i30

Ehdokkaana olevaa uudempaa sukupolvea on vähän tarjolla kymppitonnin budjettiin. Sisarautossa Kia Ceedissa ei yhtään. En ostaisi kummastakaan vanhempaa sukupolvea, jota on tarjolla paljon (molemmista merkeistä).

https://www.nettiauto.com/hyundai/i30/9678373


Toyota Avensis

Toinen suomalaisten kestosuosikki. Ei ihan yhtä vahva kuin Honda Civic, koska auto kootaan Briteissä, mutta ihan luotettava peli silti. Takana hyvin tilaa. Avensis on kokoluokkaa isompi auto kuin Honda Civic.

https://www.nettiauto.com/toyota/avensis/9360894

https://www.nettiauto.com/toyota/avensis/9771402


Seat Exeo

Jokeri. Exeo oli Volkswagen-konsernin idea tuoda markkinoille markkinoilta poistunut, mutta erinomainen Audi-malli (A4) Seatin brändin alla. Näistä ehdokkaista ehdottomasti paras ajaa ja tyylikkäin auto. Exeoissa on myös TSI-moottorit käytössä, joten ennen kauppaa on syytä varmistaa, että ketjuremontti on tehty.

https://www.nettiauto.com/seat/exeo/8820034

https://www.nettiauto.com/seat/exeo/9779578