Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin

Geneven autonäyttelyssä paljastettiin yhteistyössä Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainin kanssa räätälöity ‘Greatest Hits’ Jaguar XJ6. Lanseeraus aloittaa XJ-mallin 50-vuotisen taipaleen juhlinnan.


‘Greatest Hits’ XJ on rakennettu Coventryssä yhteistyössä Nickon sekä Jaguar Land Rover Classic Works-osaston ammattilaisten ja Jaguar Design Studion johtajan Wayne Burgessin kanssa. Projektiin käytettiin yli 3500 työtuntia ja autosta uudistettiin, uudelleen suunniteltiin tai vaihdettiin yli 4000 osaa. Auton sisustus, ulkonäkö, vaihteisto ja jousitus kävivät läpi huomattavia muutoksia, jotta ne saatiin vastaamaan Nickon unelmaa.


Tim Hannig, Jaguar Land Rover Classic-osaston johtaja:

”Tämän ‘Greatest Hits’ XJ:n luominen ja koko prosessi, jossa yhden henkilön autounelma tuodaan toteen, on ollut erittäin palkitseva Jaguar Classic-tiimille. On ollut ilo työskennellä Nickon kanssa ja odotamme innolla, että kuulemme hänen reaktion lopputulokseen.”

Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrain:

” Tämä on äärimmäisen hieno XJ – kolmas XJ:ni, jolle olen rakastavasti antanut nimen ’Johnny 3’. Olen todella nauttinut yhteistyöstä Jaguarin Classic-tiimin kanssa. Olen todella innoissani auton valmistumisesta ja siitä, että saamme auton esille Geneveen. Tämä todella on Greatest Hits – versio ja minulle se määrittelee mistä XJ-mallissa on kysymys. Se on näyte Jaguar Classic-tiimin uskomattoman taitavasta työstä. Emme olisi voineet tehdä tätä parempaan aikaan, 50-vuotias Jaguar XJ-mallisarja  – lempiautoni kautta aikojen.”


Tärkeimmät ominaisuudet:

 • Räätälöidyt etu-ja takapuskurit, jotka sulautuvat saumattomasti muokattuihin lokasuojiin. Puskureihin on lisätty kromaukset sekä pintaan asennetut US sivuvalot.

 • Levennetyt ja uudelleen profiloidut etu-ja takapyörien kaaret. Räätälöidyt 18 tuumaiset pinnavanteet ja Pirellin P Zero 235/45 R18 renkaat.

 • Uniikit kynnyslistat ja modifioitu takaovien muotoilu

 • Päivitetty etu-ja takajousitus säädettävillä iskunvaimentimilla takana

 • Ainutlaatuinen Mauve ulkoväri

 • Ovenkahvat ja ulkopeilit on valittu elegantista Series 2 XJ:stä

 • LED ajovalot ja ‘Halo’ päiväajovalot  

 • Konvertoidut syvemmälle asennetut polttoainetankkien korkit

 • Parannettu äänieritys moderneilla tiivisteillä ovissa ja lisätyin eristyksin

 • Integroitu kosketusnäyttö, jossa navigointi- ja puhelintoiminnallisuudet sekä peruutuskamera ja viihdejärjestelmä.

 • Täydellinen sisustuksen uusi verhoilu ja istuin muotoilu

 • Räätälöity audiojärjestelmä USB liitännöin. Osana järjestelmää kitaran vahvistimen inspiroimat säätimet, jotka on valmistettu alumiinista.

 • Start-painike kojelaudassa

 • Päivitetty ilmastointi

 • KeskuslukitusSisätiloissa klassinen Jaguar-tyyli kohtaa tämän päivän tarpeet. Nahkaiset istuimet on käsin valmistettu Pimento Red-värisestä nahasta mustilla korostuksilla ja kohokuvioiduilla pääntuilla. Autossa on mustat käsinvalmistetut matot ja Alcantara-sisäkatto. Kojelaudassa on Dark Grey-viimeistellyt Sycamore-viilut, joka on Nickon lempimateriaali rumpukapuloissa.
Lisävihjeet omistajasta antaa alumiiniset sorvatut nupit kojelaudassa, joiden inspiraationa on toiminut Nickon hyvän ystävän, Jim Marshallin valmistaman kitaran vahvistimen säätimet. Auton polkimet ovat saaneet inspiraationsa rummuista ja ne on viimeistelty mustalla ja kromilla. Räätälöidyssä kolmipuolaisessa

ohjauspyörässä on Nickon maskotti – ’Eddie Growler’, jonka ensiesiintyminen nähtiin Nickolle räätälöidyssä XKR-S-mallissa vuonna 2013.

Räätälöity pehmeä alaspäin suuntautuva valaistus valaisee uudistettua kojelautaa, jossa viimeistä teknologiaa edustava Alpinen kosketusnäyttö hallinnoi 1100W:n äänijärjestelmää, joka on siirretty autoon vuosimallin 2012 Jaguar XF:stä.