KaaraTV koeajo: Uusi Renault Clio 2020

KaaraTV:n Antti Liinpää koeajoi uuden Renault Clion helmikuussa 2020. Antti kuvasi kattavan videoraportin Clion ominaisuuksista. Tässä postauksessa Clion raportin ensifiilikset.KaaraTV 2020 | Arvosisällön jäsenalueelta | Ohjelma 5 | koeajo: Renault Clio 2020, ote käsikirjoituksesta:


"Tervetuloa Vantaalle lentokentän maisemiin ja tällä kerralla koeajossa mielenkiintoinen uusi Renault Clio!


Joo mä tiedän, että suomalaiset ei välttämättä ole niin hirveän innostuneita Renaultista ja ranskalaisista. Clio on aina ollut historiallisesti yksi niitä myydyimpiä ranskalaisia myös Suomessa. Haluan painottaa, että me suomalaiset emme ole niitä Euroopan ainoita autotietäjiä, jotka tietävät mitkä autot toimivat ja mitkä eivät.


Toki Suomen haastavat olosuhteet vaikuttavat ja me tiedämme eri autojen toimivuudesta meidän oloissamme jotain.

Renault merkkinä ei ole Suomen oloissa parhain, kuten eivät myöskään muut ranskalaiset merkit. Niissä on ollut erilaisia sähkövikoja ja muuta ongelmaa. Myös katsastustilastot kertovat, että ranskalaiset autot eivät välttämättä ole niitä kaikista luotettavimpia pelejä. Tietyillä ranskalaismerkeillä on hylkäämisiä aika paljon ja ne ovat usein katsastustilastoissa kärkipäässä ikävien asioiden kanssa, valitettavasti.


Toki on myös hyviä malleja, malleja jotka ovat kestäneet, ja Clio on vuosien varrella ollut yksi niistä.


Haluan viitata eurooppalaiseen tietämykseen. Nimittäin Euroopassa tiedetään, että Clio on hyvä auto. Siitä käy hyvänä esimerkkinä se, että Renault Clio mallina on Euroopan toiseksi myydyin auto.


Tarkoitan siis kaikista autoista ikinä, mitä Euroopassa on myyty. Euroopassa on myyty eniten Volkswagen Golfia. Golf on se kaikkein myydyin ja sitten seuraavana on Renault Clio.


Tätä kyseistä tai ei nyt siitä juuri tätä yksilöä, vaan tätä kyseistä mallinimeä eli Clioa on myyty toiseksi eniten kaikista Euroopassa myydyistä autoista vuosien varrella. Aika huima juttu. Ei ihan äkkiseltään tulisi mieleen suomalaiselle tavalliselle autonostajalle, joka ehkä enemmän on saksalaisiin ja japanilaisiin automerkkeihin päin kallellaan.


Mutta näin se vaan on.


Nyt sitten tämän uuden Renault Clion kimppuun, joka alkuun kuvista katsottuna näytti yllättävän paljon edeltäjältään. Kun auton kanssa on viikon verran touhunnut ja oikeastaan heti ensi vilkaisusta maahantuojan parkkipaikalla pystyi toteamaan, että jumbe on tämä mennyt ihan mielettömästi eteenpäin.