Uusi Kia Ceed Sportswagon paljastettiin Geneven autonäyttelyssä

Kia paljasti tiistaina 6. maaliskuuta 2018 Geneven autonäyttelyssä uusimmat mallinsa. Ensiesiintymisensä yleisölle tekevät uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon, uudistunut Optima ja urheilullinen Rio GT-Line.Kia Motors Europen operatiivisen johtajan Michael Colen mukaan kaikki Genevessä esiteltävät mallit ovat erittäin tärkeitä Kian kasvun kannalta.


”Ceed, Optima ja Rio edustavat yli kolmannesta Kian Euroopan myynnistä. Nyt esiteltävät uudet mallit antavat meille hyvät lähtökohdat saavuttaa yli puolen miljoonan auton myynti Euroopassa tämän vuoden loppuun mennessä”, Cole sanoo.

Kolmannen sukupolven Kia Ceed on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa. Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon vahvistavat entisestään Kian läsnäoloa Euroopassa ja tärkeässä C-segmentissä. Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon tarjoavat innovatiivisia ja uusia teknologioita, urheilullista muotoilua ja dynaamisen ajotuntuman.


Kia Ceediä on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi nimi Ceed yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon. Ceed-nimen kirjaimet tulevat sanoista:Community of Europe, with European Design. Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan nimensä mukaisesti osuutta sen malliston Euroopan myynnistä.Uusi Ceed on matalampi, leveämpi ja omaa pidemmän takaylityksen verrattuna nykymalliin. Taaksepäin kaartuva muotoilu viestii urheilullisuudesta. Uusi malli on varustettu myös GT/GT Line -malleista tutuilla “ice cube” -LED -päiväajovaloilla. Korin suorat linjat korvaavat nykymallin pyöristetyt muodot. Suorat linjat jatkuvat myös takaosan muotoilussa antaen tasapainoisen ja tiessä istuvan vaikutelman.


Uuden Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Vastaavasti uusi Ceed on yksi oman luokkansa tilavimpia hatchback-malleja 395 litran tavaratilallaan.

Uuden Ceedin ja Ceed Sportswagonin asiakkailla on valinnanvaraa moottoreiden osalta.


Moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian suosittu 1.0 T-GDI -moottori (120 hv). Uutena moottorina tulee tarjolle 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori (140 hv).


Uusi Kia Ceed on saatavana myös uudella 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv), joka on suunniteltu alittamaan reilusti Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset.


Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.


Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Näistä kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita, ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä. Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.


Uusi Kia Ceed saapuu Suomeen syksyllä. Kia tarjoaa Ceed-mallistoon kaikkien uusien Kia-mallien tavoin seitsemän vuoden takuun.


Urheilullinen Rio GT-Line

Kia Rio GT-Line on jatkoa Kia-mallistossa hiljattain esitellylle urheilulliselle GT-Line varustasolle. Uuden Kia Rio GT-Linen tunnistaa sen kiiltävän mustasta ja kromisilla yksityiskohdilla varustetusta “tiger nose” -keulasta, GT-Line 17” kevytmetallivanteista ja “ice-cube” -LED-etusumuvaloista. Muita Kia Rio GT-Linen ulkoisia tunnusmerkkejä ovat tuplapakoputket, LED-päiväajovalot, sivuikkunoiden kromikoristeet, kiiltävän musta kattospoileri ja ovikynnysten korostukset.


Suorituskykyinen 1.0 T-GDi -bensiiniturbomoottori on saatavana Kia Rio GT-Lineen 120-hevosvoimaisena versiona ja siihen tulee tarjolle Kian 7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.


Uusi Kia Rio GT-Line tulee Suomessa myyntiin kesällä.


Uudistunut Optima saa uusia moottoreita

Kian kolmas uutuus on Genevessä esiteltävä uudistunut Optima-malli. Optiman uudistukset koskevat moottoreita, muotoilua ja varusteita.


Optima-malliin tulee tarjolle kaksi uutta voimanlähdettä:1.6 CRDi -dieselmoottori (136 hv & 320 Nm) ja 1.6 T-GDI -bensiiniturbomoottori (180 hv). Molemmat uudet moottorit ovat saatavana Kian seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla.


Kia Motors Europen operatiivisen johtajan Michael Colen mukaan Optimasta on tullut yksi Kian Euroopan myynnin kasvun tukipilareista.


“Optiman myynti lähes tuplaantui 9 800 kappaleesta 16 800 kappaleeseen viime vuonna. Optiman uusi farmarikorimalli, GT-mallit ja Plug-in hybridi on otettu markkinoilla

innostuneesti vastaan. Genevessä esiteltävät uudet moottorit ja uudistettu ilme lisäävät Optiman suosiota niin yksityis- kuin yritysasiakkaidenkin keskuudessa”, Cole sanoo.

Uudistunut Kia Optima saapuu Suomeen syksyllä.