Kia Rio uudistuu – tulossa myös kevythybridinä

Päivitetty: 23. kesäk. 2020

Neljännen sukupolven Kia Rio saapuu uudistuneena syksyllä Suomeen. Rio on ollut vuosien ajan yksi luokkansa myydyimmistä autoista Suomessa.


TIEDOTE 26.5.2020:


Rion kanta maassamme on yli 15 000 kappaletta. Nyt esitellyt uudistukset vahvistavat Rion asemaa entisestään kilpaillussa B-segmentissä.

Kia Rio on uudistunut niin sisä- kuin ulkopuolelta. Autoon tulee tarjolle myös uusia voimalinjoja. Rio on ensimmäinen Kia, jossa esitellään bensiinikäyttöinen 48V kevythybridijärjestelmä.


***MAINOS***


”Rio on tärkeä auto Kialle Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Uudistunut malli pohjautuu auton vahvuuksin – käytännöllisyyteen, laatuun ja teknologiaan. Olemme vakuuttuneita, että uudistukset tekevät Riosta menestyneemmän kuin koskaan aiemmin”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.


Kevythybridijärjestelmä hyödyntää Rion uutta Smartstream 1.0 T-GDI -bensiiniturbomoottoria. Järjestelmä maksimoi polttoainetaloudellisuuden avustamalla kiihdyksissä sekä vastaavasti keräämällä liike-energiaa jarrutuksissa. Uusi Smartstream 1.0 T-GDI moottori (100 hv & 120 hv) tuottaa 16 prosenttia enemmän vääntöä (200 Nm) kuin Rion nykyiset 1.0 T-GDI-moottorit (100 hv ja 120 hv). Kevythybridijärjestelmä laskee Rion CO2-päästöjä 8,1-10,7 prosenttia moottorivaihtoehdosta riippuen.

Uudistunut Kia Rio tarjoaa edeltäjänsä tavoin tyyliä ja urheilullista muotoilua. Sisällä auton ohjaamoa hallitsee uusi 8-tuumainen monitoiminäyttö. Rioon tulee tarjolle myös uusia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita, joita on totuttu näkemään luokkaa isommissa autoissa.

Uusi Kia Rio esitellään Suomessa loppusyksystä. Auto on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin seitsemän vuoden tehdastakuulla.0 kommenttia