Koeajossa Chevrolet Camaro vuosimallia 2011

Helmiä arkiston kätköistä. Peter Geitel koeajo avomallisen Chevrolet Camaron vuosimallia 2011 tammikuussa 2011. Koeajoraporttia varten saimme GM:llä hienoa historiallista materiaalia Camarosta. Kannattaa ehdottomasti katsoa videot. Peter Geitelin teksti videoiden alla.

OSA 1:

OSA 2:

PETER GEITELIN KÄSIKIRJOITUS:

START KOEAJAA

Chevrolet Camaro

Mikä: Amerikkalainen urheiluautoklassikko

Mitat: pituus 4,84 m, leveys 1,92 m, korkeus 1,38/1,32 m, akseliväli 2,85 tavaratila 328/287 l, paino 1.920 kg, rengaskoko ed. 255/35-20, tak. 275/40-20

Moottori: 6,2 l vapaasti hengittävä V8, teho 405 hv ( 5.900 rpm ), vääntö 556 Nm ( 4.300 rpm ), vaihteisto 6-nop. automaatti, takaveto, ajonvakautus. Kiihtyvyys 5,6 s, huippunopeus 250 km/h (raj.)

Keskiarvokulutus: 13,1 l/100 km, CO2-päästöt 304 g/km

Hinta: 81.508 €


OSIO I historiaa ja ajamista avonaisena karvahattu päässä!


JUONTO

Chevrolet täytti viime vuonna 100 vuotta. Milläpä sitä olisi hienompi juhlistaa, kuin ennätysmyynnillä. 2011 merkkiä myytiin 4,76 miljoonaa yksilöä ja samalla General Motors palasi maailman suurimmaksi autonvalmistajaksi ylittämällä 9 miljoonan auton rajan.


Spiikki:

(historiapätkien päälle, pituutta säädellään kuvamateriaalin käyttökelpoisuuden mukaan)

Ykkösmalli oli Cruze, jota myytiin maailmanlaajuisesti 670.000 kappaletta, mutta nyt emme keskity siihen vaan aivan toisenlaiseen tapaukseen.


Ford Mustang ja Dodge Challenger –muskeliautojen paineessa 1966 syntyi GM:n legenda, Chevrolet Camaro.


Neljä sukupolvea Camaroja ehti ilmestyä, mutta vuoden 2002 jälkeen ei seuraajaa enää tullut. Camaroa jäätiin kaipaamaan.


Tauon jälkeen saatiin taas kiittää uutta Mustangia ja Challengeria, GM pisti töpinäksi ja teki uuden Camaron.


Nyt tutustumme Startissa sen avoversioon.

(Kuva siirtyy nykyautoon, jota ajetaan katto alhaalla karvahattu päässä musiikin säestyksellä – ja sopivan ajan kuluttua se pysähtyy kuvaan auton esittelyä varten.)


100 % (kuva hytisevästä kuskista ja katon sulkemisesta)

Startin vuoden 2011 avoautojen koeajosarja pistetään käyntiin ajoissa, vai mitä. Laitetaan nyt kuitenkin katto päälle, että Camaron stylet muodot pääsevät paremmin oikeuksiinsa.


OSIO II auton ulkoinen esittely


Spiikki: (sillä aikaa kun kuski nousee autosta – ja vaihtaa karvahatun kevyempään pipoon…?)

Hyvän näköinen klassikko, tutut piirteet mutta kyllä sillä on kokoa aika rutkasti…


100 %

On se aika iso urheiluautoksi. 4,8-metrisenä se on isohkon perhefarmarin kokoinen, ja leveyttäkin on yli 190 cm. Sen huomaa viimeistään parkkiruudussa… Akseliväliäkin on 2,85 m.

Olemus on uskollinen klassikko-Camaron linjoille, mutta muskelia on nyt enemmän, pullistuksia. levityksiä ja isot pyörät. Takarenkaat ovat leveämmät kuin etuset, molemmat 20-tuuman vanteilla.


Korimalleja on kaksi, coupe ja avo. Silmiinpistävää on matala kattolinja ja korsumaiset ikkunat

Katse on vihainen, valot katoavat kulmakarvojen alle. Edessä on pyöreät ledit ja hyvät ksenonit, takana ledit. Pakoputken päätä ovat samanlaiset kuin Corvette Z06:ssa.


Spiikki: (kuvitus 45th edition logoilla, sisällä, kynnyskoteloissa, ulkona…)

Koeajoautomme on Camaron 45 v juhlamalli, jota on saatavissa vain rajoitetun ajan. Tästä muistutetaan somisteilla eri puolilla autoa. Muutenhan auto on personoitavissa eri värisillä raidoituksilla, sisustuksilla ja kangaskaton väreillä.


100 %

Suomessa Camaroja rekisteröitiin viime vuonna 7 kappaletta ja ensimmäinen parinkymmenen auton erä alkaa pian olla myyty loppuun.


Jos tällaisen auton haluaa, niin kannattaa pitää kiirettä sillä valmiiksi tuntuva yli 80.000 euron hinta nousee reippaasti 1.4. verotuksen taas hieman säätyessä. Yli 300 CO2-gramman auton kohtelu ei verotuksessa ole mitenkään ystävällistä.


Hinnasta vielä sen verran, että Amerikassa tämän auton saa alle 30.000 eurolla. Camaro on siis kallis Suomessa – mutta mitä sillä rahalla saa!


OSIO III (hieman tekniikkaa)


Spiikki:

(siirrytään konehuoneen puolelle)

Monelle on ehkä yllätys, että uusi Camaro pohjautuu australialaisen Holdenin kehittämään perusrakenteeseen, mutta moottori on sitä itseään.