Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé sävähdyttää Genevessä

Kyseessä on Mercedes-AMG:n ensimmäinen neliovinen urheiluauto. Tarjolle tulee kaksi V8-mallia sekä 6-sylinterinen vaihtoehto EQ Boost 48 V -sähköjärjestelmällä. Aktiivinen takapyöräohjaus tarkentaa auton käsittelyä. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkusyksystä.


Geneven autonäyttelyssä ensi kertaa yleisön eteen ajettu Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé laajentaa AMG-mallistoa. Näin valmistaja hehkuttaa uutuuden muotoilua:


Uuden AMG GT Coupé-malliston muotoilun ominaispiirteitä ovat pitkä ja matala konepelti kahdella powerdome-korostuksella, tylppä Shark Nose -keula, näyttävä AMG-etusäleikkö, lihaksikas ja dynaaminen ulkonäkö, kapeat Multibeam Led -etuvalot sekä äärimmäiset kapeat led-takavalot. Sensuellit linjat ja kuperat pinnat heijastelevat ajatonta eleganssia, mutta myös erittäin itsetietoista ja motivoitunutta olemusta.

Uusi AMG GT Coupé-malli tarjoaa laajan kirjon erilaisia varusteluvaihtoehtoja auton yksilöimiseksi. Tavaratila on normaalikoossa 395 litraa, ja lisäksi lattian alla on 60 litran kokoinen lisäsäilytystila. Takaistuinten selkänojat taittamalla tavaratila laajenee 1324 litraan.


Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé -mallistossa on kolme vaihtoehtoa: Mercedes-AMG GT 53 4Matic+, Mercedes-AMG GT 63 4Matic+ sekä Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+.Mercedes-AMG GT 53 4Matic+ -mallissa hyödynnetään 3-litraisen rivi-6-moottorin tukena rinnakkaista EQ Boost 48 voltin sähköjärjestelmää, joka käyttää myös turboahtimen tukena toimivaa sähköistä kompressoriahdinta.


Hihnaton käynnistysgeneraattori antaa lyhyessä ajassa käyttöön 250 Nm lisää vääntöä ja 16 kW (22 hv) enemmän tehoa. Lisäksi se mahdollistaa rullaamisen polttomoottori sammutettuna ja syöttää 48 voltin akkuun energiaa tehokkaasti toimivan energian talteenoton ansiosta.


Mercedes-AMG GT Coupé 63- ja 63 S-mallien 4-litraisessa V8-biturbomoottorin kaksi Twin Scroll- pakokaasuahdinta on sijoitettu sylinterilohkojen väliin ”hot inner V” -rakenteen mukaisesti. Tämä takaa moottorin kompaktin koon ja ahtimien välittömän reagointikyvyn muuttuviin kuormitustilanteisiin.Moottoreissa hyödynnetään myös AMG-sylinteriohjaustoimintoa: osakuormalla sylinterit 2,3,5 ja 8 deaktivoidaan kulutuksen vähentämiseksi. Comfort-ajotilassa deaktivointitoiminto on käytössä laajalla 1000-3250 minuuttikierroksen alueella.


Moottorivaihtoehdosta riippuen käytössä on jopa kuusi vaihtoehtoista ajotilaa: Slippery, Comfort, Sport, Sport +, RACE sekä Individual. Sähkömekaanisessa, nopeuden mukaan säätyvässä ja erittäin tarkassa ohjauksessa on niin ikään kolme tehostusvaihtoehtoa: Comfort, Sport sekä Sport+.


V8-moottorien tehoa välittää AMG Speedshift MCT 9G -automaattivaihteisto, ja käytössä ovat esimerkiksi Race Start -toiminto optimaalisen kiihdytyskyvyn varmistamiseksi. 6-sylinterisen moottorin yhteydessä käytetään AMG Speedshift TCT 9G -vaihteistoa. MCT tarkoittaa monilevykytkintä ja TCT puolestaan momentinmuunninta hyödyntävää tekniikkaa.Kaikki uudet AMG GT -mallit on varustettu AMG Performance 4Matic+ -nelivedolla. Sähkömekaaninen kytkin säätää tietokoneen ohjaamana voimanjakoa etu- ja taka-akselin välillä reaaliajassa ajo-olosuhteiden ja kuljettajan ajotavan mukaisesti.


S-versiossa on vakiona myös lukitustoiminto, jolla autolla voi ajaa pelkästään takavetoisena; muihin malleihin sen saa valinnaisvarusteena. GT 63 S -versiossa on vakiovarusteena myös taka-akselin sähköinen tasauspyörästön lukko parhaan pidon takaamiseksi.


Tarkkuutta ja reagointikykyä suunnanmuutoksiin tuo V8-moottoristen mallien vakiovarusteisiin kuuluva aktiivinen takapyöräohjaus. Sen saa lisävarusteena myös 6-sylinteriseen AMG GT Coupé -malliin.


Ajettaessa alle 100 kilometrin tuntinopeudella sähkömoottorien ohjaamat takapyörät osoittavat vastakkaiseen suuntaan etupyöriin nähden. Ratkaisu takaa erinomaisen kääntymiskyvyn mutkissa ja pienentää kääntösädettä.


Kun nopeus on alle 100 km/h takapyörät kääntyvät vastakkaiseen suuntaan etupyörien kanssa ja kun nopeus moottoritienopeuksiin järjestelmä kääntää kaikki renkaat samaan suuntaan parantaen takapyörien pitoa ja ajovakautta suurissa nopeuksissa.