Modernilla dieselillä ajaminen on ympäristöystävällisempää kuin sähköautolla ajaminen?

Iltalehti uutisoi toukokuussa autotoimittaja Ilpo Mattilan toimittamassa jutussa, että vertailussa dieselauto päästää vähemmän kuin sähköauto. Jutussa tuotiin esille Nesteen uusiutuvaa MY Dieseliä.


Ilpo Mattila kirjoittaa:


"Nesteen uusiutuvalla polttoaineella dieselauto tuottaa 12 grammaa hiilidioksidia kilometrillä, kun Suomen sähköverkosta ladattu täyssähköauto tuottaa 29 g.


Suomessa käytettävä sähkö ei ole fossiilisesta hiilidioksidista vapaata. Motivan mukaan sähkön tuottaminen lisää ilmakehään 164 000 g hiilidioksidia megawattituntia kohden. Ja koska Suomen oloissa sähköauton keskimääräiseksi kulutukseksi arvioidaan yleisesti 0,2 kilowattituntia/km, saadaan laskutoimituksen tulokseksi ja sähköauton päästöluvuksi 29 g/km.


Nesteen oman ilmoituksen mukaan sen tuottaman uusiutuvan dieselin raaka-aineiden keräykseen ja polttoaineen jalostukseen tarvitaan 12 grammaa hiilidioksidia diesel-autolla ajettua kilometriä kohti. Tämä on alle puolet sähköauton päästöstä."


Lue koko mielenkiintoinen artikkeli Iltalehden verkkojulkaisusta.


Mitä olet mieltä asiasta - pääset kommentoimaan KaaraTV.n sisältöjä liittymällä yhteisön jäseneksi: https://www.kaaratv.com/

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki