Mustang BULLITT tulossa Eurooppaan

Uusi Ford Mustang Bullitt ‑erikoismalli, joka kunnioittaa Steve McQueenin tähdittämän legendaarisen Warner Bros. ‑elokuvan 50-vuotisjuhlaa, esiteltiin Chase ja Madison McQueenin toimesta Geneven autonäyttelyssä. He ovat kolmannen polven McQueenejä.


Mustang Bullittin voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jonka arvioitu teho on 464 hv ja vääntö 526 Nm. Autossa on uusi kierrosnopeudentasaustekniikka, joka mahdollistaa sulavat vaihteen vaihtamisen. Värivaihtoehtoina ovat Shadow Black -musta ja klassinen Dark Highland Green -vihreä.


“Ford Mustang Bullitt -erikoismalli herättää muistoja ainutlaatuisesta perinnöstä, jonka ylpeänä jaamme McQueenin perheen kanssa ja jonka tuomme ensimmäistä kertaa asiakkaiden saataville Euroopassa”, kertoo Steven Armstrong (Group Vice President and President, Europe, Middle East & Africa, Ford Motor Company).

Se on yksi eeppisimmistä elokuvassa nähdyistä takaa-ajoista. Lähes 10 minuuttia kestävässä Warner Brosin “Bullitt”-elokuvan kohtauksessa seurataan Steve McQueenin ajoa 1968 Mustang GT fastbackillä hänen jahdatessaan kahta ammattitappajaa pitkin San Franciscon katuja.


Uusi Ford Mustang Bullitt on kunnianosoitus tälle kuuluisalle autolle. Sen voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jossa on Open Air Induction ‑imujärjestelmä sekä Shelby Mustang GT350:stä lainatut imusarja, 87 mm:n kaasuläppäkotelo ja voimansiirron ohjausmoduulin kalibrointi.Fordin uusi kierrosnopeudentasaustekniikka tekee alasvaihdoista sujuvampia nostamalla hetkellisesti moottorin kierroslukua. Aktiiviventtiilillä varustettu pakoputkisto korostaa V8-moottorin tunnusomaista ääntä.


Erikoismallissa on 19-tuumaiset Torq Thrust -vanteet, punaiset Brembo™-jarrusatulat ja Bullitt-logolla varustettu polttoainetankin korkki. Autoon on saatavava Recaron urheilulliset istuimet ja kussakin Mustang Bullittissa on perinteisen Mustang-tunnuskilven paikalla yksilöllisesti numeroitu laatta kojelaudassa matkustajan puolella. Kunnioituksena alkuperäisen auton sisäverhoilua kohtaan vaihdekepissä on valkoinen biljardipallomainen nuppi.


Sisätiloissa on Fordin 12-tuumainen täysin digitaalinen LCD-näyttö. Auton 1 000-wattisessa huippuluokan B&O PLAY ‑äänentoistojärjestelmässä on 12 kaiutinta.


”Mikään ei vangitse Mustangin tunnelmaa ja sen tarjoamaa jännitystä samalla tavalla kuin Bullitt-elokuvan upea takaa-ajokohtaus”, Armstrong sanoi. ”Myöhemmin tänä vuonna myyntiin tulevassa uudessa Mustang Bullittissa on samanlaista potkua. Uusi Mustang Bullitt tekee saman tullessaan myyntiin tänä vuonna. Se on aiempaa tehokkaampi, siinä on hienoja uusia ominaisuuksia, kuten kierrosnopeudentasaustekniikka ja B&O PLAY -audiojärjestelmä ja se on Steve McQueenin tapaan hillityn tyylikäs.”

Ford sai McQueenin perheen lapsenlapset Chasen ja Madisonin mukaan uuden Mustang Bullittin Euroopan julkistamistilaisuuteen. Isänsä Chadin tuella he kunnioittivat Bullitt-elokuvan legendaarista takaa-ajokohtausta esiintymällä omassa takaa-ajokohtauksessaan Geneveä ympäröivillä Sveitsin Alpeilla.


Fordin näyttelyosastolla nähdään uuden Mustang Bullitin rinnalla Highland Green -värityksellä varustettu 1968 Ford Mustang GT, jossa on 6,4 litran V8-moottori eli sama malli, jolla Steve McQueen ajoi Bullitt-elokuvassa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki