Polestar 1 saa Euroopan ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä

Päivitetty: 8. maalisk. 2018

Uusi urheilullisten sähköautojen valmistaja Polestar on esitellyt Polestar 1 -mallin ensimmäistä kertaa yleisölle Geneven autonäyttelyssä. Euroopan ensi-ilta seuraa Shanghaissa vuoden 2017 lopulla järjestettyä mediatilaisuutta."Tämä on uuden Polestar 1 -mallin ja uuden urheilullisen sähköautomerkkimme julkinen lanseeraus. Sähköinen liikkuvuus on tämän päivän autoteollisuuden kuuma puheenaihe, ja Polestar on kehityksen keskipisteessä esitellessään maailmanluokan sähköistettyjä autoja ja mullistavia asiakaskeskeisiä palveluja", kertoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.
“Olemme tähän mennessä saaneet yhteydenottoja yli 6 000 potentiaaliselta asiakkaalta, jotka haluavat itselleen Polestar 1 -auton. Kiinnostus alkoi kasvaa siitä hetkestä, kun paljastimme auton olevan kehitteillä. Suunnitelmissamme on tällä hetkellä tuottaa 500 autoa vuodessa, joten on mahdollista, että olemme ylittäneet tuotantopotentiaalimme tässä varhaisessa vaiheessa. Polestar 1:n saama myönteinen vastaanotto kertoo siitä, että merkkimme aito, progressiivinen ja suorituskykyä korostava viesti vetoaa asiakkaisiin.”

Polestar avaa Polestar 1 -auton ennakkotilaukset 13. maaliskuuta, 2018, kello 9.00. Potentiaalisia asiakkaita pyydetään maksamaan 2 500 euron ennakkomaksu. Ennakkotilaukset avautuvat kuudella aiemmin ilmoitetulla markkina-alueella, jotka ovat Kiina, USA, Ruotsi, Saksa, Norja ja Hollanti. Polestar 1 tulee tarjolle myös kahdelletoista uudelle markkina-alueelle, jotka ottavat ennakkotilauksia vastaan samanaikaisesti. Ne ovat Sveitsi, Iso-Britannia, Belgia, Suomi, Ranska, Puola, Itävalta, Espanja, Italia, Tanska, Portugali ja Kanada.

"Avaamme Polestar 1:n ennakkotilaukset 18 markkinalla, jotka kattavat noin 95 prosenttia autosta kiinnostuneiden potentiaalisten asiakkaiden maantieteellisestä sijainnista. Ennakkomaksu toimii paikkamerkkinä jonossa, ja odotamme innolla, kuinka alustava kiinnostus näkyy ennakkotilauksissa", Thomas Ingenlath jatkaa.

Polestarin asiakaskokemus perustuu uudelle tilausmallille, jossa asiakkaat voivat tilata Polestar-auton kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Tilausmalli on yhdistetty moniin yhteys- ja erikoispalveluihin, kuten nouto- ja toimituspalveluun, ja sen käsirahaton, kaiken kattava toimintamalli poistaa turhan vaivan auton omistajuudesta. Kiinteä kuukausimaksu sisältää vakuutukset ja huollot ja antaa asiakkaan nauttia täysipainoisesti ajamisesta. Asiakkaat voivat halutessaan ostaa Polestar 1 -auton myös kerralla kokonaan omakseen.


Geneven autonäyttely aloittaa myös Polestar 1 -mallin maailmankiertueen. Muita alueellisia julkistustapahtumia on suunnitteilla Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja muualle Eurooppaan. Asiakkaat, potentiaaliset tilaajat ja fanit voivat tutustua tapahtumissa uuteen Polestar 1 -autoon, ennen kuin tuotanto pääsee toden teolla vauhtiin vuoden 2019 puolivälissä. Kehitystyö Polestarin uudessa tuotantokeskuksessa Chengdussa, Kiinassa, etenee odotetusti. Työkaluja ja laitteita aletaan juuri asentaa ja esituotannon on määrä alkaa vuoden 2018 loppupuolella.


"Chengdun uudesta kauniista Polestarin tuotantokeskuksesta tulee Polestar-autojen valmistustoiminnan keskipiste. Se noudattaa skandinaavista muotoilufilosofiaa, jonka soveltamisesta on vastannut norjalainen Snøhetta, ja sen juuret ovat kirjaimellisesti yhdellä päämarkkina-alueellamme. Polestarin tuotantokeskus on kaikkien Polestar 1 -autojen syntymäkoti, mutta myös brändin elämyskeskittymä, jolla on oma testirata ja muita asiakaskeskeisiä tiloja, jotka synnyttävät maailmanluokan Polestar-asiakaskokemuksen", kertoo Polestarin operatiivinen johtaja Jonathan Goodman.

Polestar 1 on urheilullinen 2+2-paikkainen GT-sähköhybridi-coupé, joka kehittää 600 hevosvoimaa tehoa ja 1 000 Nm vääntöä. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä, mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla.


Sähköhybridivoimansiirto sisältää polttomoottorin, joka vauhdittaa etupyöriä. Taka-akselilla Polestar 1 käyttää kahta, yhteensä 34 kWh:n sähkömoottoria, jotka mahdollistavat tehon vektoroinnin. Polestar 1 on sähköauto, joka hyödyntää polttomoottorin tarjoamia lisäetuja pidemmillä matkoilla.


DriveMagin Polestar walk around Geneve Motor Show 2018:Tietoja Polestarista

Polestar on Volvo Car Groupin uusi urheilullisten sähköautojen merkki. Polestar hyötyy teknisistä synergioista Volvo Carsin kanssa ja merkittävistä mittakaavaeduista Volvo -yhteytensä ansiosta. Nämä synergiat antavat Polestarille mahdollisuuden suunnitella, kehittää ja valmistaa omia tehokkaita urheilullisia sähköautoja.


Polestar aloittaa uuden aikakauden Polestar 1 -mallilla, jota tuotetaan pienempiä volyymejä. Se on urheilullinen GT-sähköhybridi-coupé, joka kehittää 600 hevosvoimaa tehoa ja 1 000 Nm vääntöä. Toimintasäde pelkällä sähköllä ajettaessa on 150 kilometriä, mikä on enemmän kuin millään muulla hybridiautolla. Tulevaisuudessa mallistoon liittyvät Polestar 2- ja Polestar 3 -autot. Ne ovat kuljettajakeskeisiä akkusähköajoneuvoja, joita tuotetaan suurempia määriä.


Polestar valmistaa Polestar Engineered -nimen alla S60 ja V60 Polestar -malleja. Ne kehittävät 367 hevosvoimaa tehoa ja sisältävät yli 250 muutosta Volvon tavallisiin tuotteisiin verrattuna. Yhtiö tarjoaa myös Polestar Engineered -suorituskykypäivityksiä ja moottoriohjelmistojen optimointeja nykyisiin Volvo -tuotteisiin.

0 kommenttia