Renault esitteli Geneven autonäyttelyssä 2019 täysin uuden viidennen sukupolven Clion

Uusi Renault Clio saa aikaan hieman hämmentyneen ulkofiiliksen. Onko auto tosiaan täysin uusi vai rankka facelift? Uusi Clio muistuttaa ulkonäönsä puolesta edeltäjäänsä todella paljon. Sisällä on toinen tarina - auto näyttää modernilta ja uudelta. Hyvä niin, sillä ulkomuodot ovat lievä pettymys. Kuvan alta voit lukea mitä pointteja Renault nostaa uutuudesta esiin tiedotteessa.

TIEDOTE 5.3.2019

Renault uutuudet Genevessä - Täysin uusi viidennen sukupolven Renault Clio


Renault Clio on tehty aivan uudelle perusrakenteelle ja se on täysin uusi tutuista korin linjoista huolimatta. Sisustus on käynyt läpi vallankumouksen, jossa on siirrytty merkittävästi aiempaa ylellisempään tunnelmaan aina digitaalista mittaristoa myöten. Kaikki bensiinimoottorit ovat uusia ja turvavarustus on nostettu erittäin korkealle tasolle.


Ensimmäisen Renault Clion esittelystä tulee kuluneeksi pian kolmekymmentä vuotta.


Renault esitteli vuonna 1990 Clion, joka on noussut yhtiön eniten myydyksi malliksi maailmassa. Clio on ranskalaisten ylivoimainen suosikki ja se on ollut myös luokkansa suosituin automalli Euroopassa vuodesta 2013 lähtien. Clion rekisteröinnit ovat lisääntyneet joka vuosi aina vuodesta 2012 vuoteen 2018 ja sen kumulatiivinen myynti on ylittänyt jo 15 miljoonan kappaleen rajan.


”Viidennen sukupolven Clio on erittäin tärkeä meille, sillä se on luokkansa suosikki ja toiseksi eniten myyty automalli Euroopassa kaikki luokat mukaan lukien. Clio on ikoni, jossa voimme yhdistää kaikkien edellisten sukupolvien parhaat ominaisuudet. Clion neljännen sukupolven muotoilu ihastutti asiakkaitamme ja tekee niin edelleen. Sen takia päätimme pitää uuden Clion päälinjat ennallaan lisäten niihin raikkautta ja tyylikkyyttä. Sisätilat olemme suunnitelleet alusta alkaen uudelleen. Ne ovat merkittävä parannus aiempaan laadun, hienostuneisuuden ja tekniikan osalta. Esittelemme nyt kaikkien aikojen parhaan Clion.”

Laurens van den Acker, muotoilujohtaja


Aivan uusi perusrakenne


Vuonna 2014 alettiin Guyancourtissa sijaitsevassa Technocentressa suunnitella uutta perusrakennetta, joka sai nimekseen CMF-B (Common Module Family). Edellisen sukupolven Clion rakenteeseen verrattuna nyt esiteltävässä perusrakenteessa 85 prosenttia osista on uusia. Clio on ensimmäinen allianssin automalli, jossa tämä rakenne otetaan käyttöön.


Yksi rakenteen suurimmista eduista on sen keveys, sillä painosta on saatu pudotettua 50 kiloa. Lisäksi pohjan tasaisella muotoilulla ilmanvastuskerrointa on pienennetty. Molemmilla on päästy alhaisempaan kulutukseen ja päästöihin. Uudessa rakenteessa on kiinnitetty huomiota myös alhaisempaan meluun etenkin moottoritilan äänieristyksellä. Tietenkin myös turvallisuus oli keskeisessä asemassa uuden perusrakenteen kehitystyössä.


Hiottua tyylikkyyttä


Kehittäessään kaikkien aikojan parasta Clioa, Renault päätti ottaa edellisistä sukupolvista niiden suurimmat vahvuudet. Edelliseltä, neljänneltä Clio-sukupolvelta uusi Clio on perinyt huomiota herättävän kauniin muotoilun, joka on ollut inspiraation lähteenä koko Renault-mallistolle. Muotoilusta on tullut yksi Renaultin suurimmista valteista, jota uusi Clio vain vahvistaa.


Yleensä automallit kasvavat sukupolven vaihdoksessa, mutta 4,050 metriä pitkä uusi Clio on 12 mm edeltäjäänsä lyhyempi. Kori on 1,798 metriä leveä ja 1,44 metrin korkuisena aiempaa hieman matalampi (8 mm – 48 mm, takaspoilerin kohdalla). Taitavalla tilankäytöllä sisä- ja tavaratilaa on enemmän kuin ennen. Clion käytännöllinen lähes kuution muotoinen tavaratila on 391 litran vetoisena suurin luokassaan.


Uuden Clion kori on kaikista suunnista katsottuna tyylikkäämpi ja dynaamisempi kuin ennen. Uutuus on perinyt edeltäjänsä tunteisiin vetoavat muodot, joita on hiottu edelleen. Edessä konepeltiin on tullut veistoksellisuutta, jäähdyttäjän säleikkö on kasvanut ja etupuskurissa on enemmän luonnetta. Kokonaisuuden kruunaavat yksityiskohdat, kuten haineväantenni, täysledivalot ja kromatut ikkunoiden kehykset.


Vallankumouksellinen ohjaamo


Ylivoimainen laatu ja mainio ergonomia asetettiin uuden Clion sisustuksesta vastanneen muotoilutiimin tärkeimmiksi tavoitteiksi. Tulos on upea. Ohjaamo nousee aivan uudelle tasolle niin laadun kuin materiaalien osalta. Esimerkiksi kojelauta, ovipaneelit ja keskikonsoli ovat pehmeäpintaisia tavalla, jollaista on osattu odottaa vasta paljon suuremmissa ja kalliimmissa autoissa.


Uuden viidennen sukupolven Renault Clion ohjaamo

Kuljettajakeskeisessä ohjaamossa on viimeisintä teknologiaa, joka helpottaa ajamista ja säästää tilaa, kuten sähkötoiminen käsijarru. Uudessa Cliossa on myös tyylikäs digitaalinen mittaristo 7” ja 10” kokoisella näytöllä, jolloin siinä on myös navigaattorin näyttö. Mittariston voi personoida mieleisekseen.


Kojelaudan keskipisteenä on peräti 9,3-tuumainen kosketusnäyttö, joka on suurempi kuin missään aiemmassa Renault-mallissa. Kuljettajaa kohti käännetty näyttö on tyyliltään samanlainen kuin Espacessa ja se kasvattaa visuaalisesti kojelaudan kokoa. Multimediajärjestelmän EASY LINK -yhteydet tuovat käytettävyyttä ja lisätoimintoja autoiluun.


Istuimet ovat uudessa Cliossa tasoa, jollaista on totuttu näkemään ylellisissä automalleissa. Istuimet antavat hyvän tuen tavallista pidemmän istuinosan ja erinomaisen muotoilun ansiosta. Istuin on suunniteltu niin, että takamatkustajilla on enemmän jalkatilaa ja uudet ohuemmat pääntuet parantavat näkyvyyttä. Lisäksi etuistuimie