Skoda esitteli ensimmäisen RS-malliston lataushybridin - Skoda Octavia RS iV

Päivitetty: 23. kesäk. 2020

Skoda iski Geneven autonäyttelyssä 2020 pöytään suomalaisittain erittäin kiinnostavan uutuuden: Skoda Octavia RS iV:n. Uudessa Skoda Octavia RS iV:ssä on 1.4 TSI -bensiinimoottori ja 85-kilowattinen sähkömoottori. Voimalinjan yhteisteho on 180 kW (245 hv). Kuvan alta tiedotteesta asiasta yksityiskohtaisemmin.TIEDOTE 3.3.2002

Ympäristövastuullisesti urheilullinen ŠKODA OCTAVIA RS iV


  • › ŠKODA RS-malliston ensimmäinen lataushybridi

  • › Teho 180 kW (245 hv), RS-tyylinen ulkonäkö ja sisustus

  • › Neljä sähköä voimalinjassaan hyödyntävää uutta OCTAVIA-mallia: OCTAVIA RS iV, OCTAVIA iV ja kaksi OCTAVIA e-TEC-malliaMladá Boleslav 3. maaliskuuta 2020. ŠKODA tuo RS-mallistoonsa ensimmäisen lataushybridimallin. Uudessa ŠKODA OCTAVIA RS iV:ssä on 1.4 TSI -bensiinimoottori ja 85-kilowattinen sähkömoottori. Voimalinjan yhteisteho on 180 kW (245 hv). Korin mustista yksityiskohdista OCTAVIA RS iV:n tunnistaa heti Škodan jo neljänteen sukupolveen ehtineen suosikkiautomallin urheilullisimmaksi versioksi. Uuden Octavian mallisto täydentyy myös kolmella muullakin sähköä voimalinjassaan hyödyntävällä mallilla. OCTAVIA iV on lataushybridi teholtaan 150 kW (204 hv) ja saatavissa Ambition- ja Style-varusteluversioina. Kahden e-TECmallin tehot ovat 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv). Nämä mallit ovat Škodan ensimmäiset kevythybridit.


Teknisestä tuotekehityksestä vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Christian Strube:


"OCTAVIA RS iV:n esittelyllä aloitamme RS-mallistomme menestystarinan uuden luvun. Käytämme suorituskykyisimmässä mallissamme ensimmäistä kertaa lataushybriditekniikkaa. Uudessa OCTAVIA RS iV:ssä tämä tekniikka parantaa suorituskykyä, pienentää polttoaineen kulutusta ja vähentää CO2-päästöä."


***MAINOS***


ŠKODA on asentanut OCTAVIA RS iV -malliin 1,4-litraisen TSI-bensiinimoottorin (110 kW / 150 hv) ja 85 kilowatin sähkömoottorin. Yhdessä ne kehittävät tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm. Vaihteisto on kuusivaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. WLTP-testisyklin mukainen CO2-päästö on noin 30 g/km*. Tämä automalli täyttää jo nyt uuden ja tiukemman, tammikuun 2021 alussa voimaan astuvan EU6d-päästöstandardin vaatimukset.


Korkeajännite-litiumioniakun kapasiteetti 37 Ah / 13 kWh riittää jopa 60 kilometrin ajoon pelkästään sähköllä (WLTP*). Sähkömoottorin suuren 330 Nm:n väännön ansiosta RS iV lähtee rivakasti liikkeelle. Sport-ajoasetus valitsemalla käytettävissä on auton täysi teho, ja sillä OCTAVIA RS iV kiihtyy paikaltaan nopeuteen 100 km/h vain 7,3 sekunnissa. Huippunopeus on 225 km/h. Vakiovarustukseen sisältyvät progressiivinen ohjaus ja Sport-jousituksen dynaaminen sovitus luovat perustan aidosti RS-tyylisille ajo-ominaisuuksille.


Sporttisen mustat yksityiskohdat


ŠKODA OCTAVIA RS iV:ssä ovat vakiovarusteena erityiset LED-sumuvalot ja mustat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, joista RS-tyyliin näkyvät punaiset jarrusatulat. Tarjolla ovat myös 19-tuumaiset kevytmetallivanteet. Sporttisen mustia yksityiskohtia ovat jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö, Air Curtain -ilmanohjausaukot, RS-etuhelman diffuusori, Aeroflapsit ja takahelman diffuusori sekä sivulasien kehykset. Liftback-mallin takaluukun pinnassa on musta RS-takaspoileri, ja Combi-farmarimallissa on korin värinen katon takareunaspoileri.


Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani:


"RS-yksityiskohdilla teimme uuden Octavian dynaamisesta muotoilusta vieläkin sporttisemman. Monet mustat designpiirteet kuten jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö, etuhelma, takadiffuusori ja kevytmetallivanteet liittävät uuden mallin selvästi RS-mallistomme jäseneksi."


Dynaaminen RS-tyylinen sisustus


OCTAVIA RS iV:n sisätiloja hallitsee korostava musta. Kolmipuolaisessa, nahkaverhoillussa ja vRS-logollisessa monitoimi-urheiluohjauspyörässä on DSG-vaihteiston vaihteenvalitsimet. Vakiovarusteisten Sport-etuistuimien verhoiluna on musta kangas. Lisävarusteiset Ergo-istuimet on verhoiltu Alcantaran ja nahkan yhdistelmällä, ja näissä istuimissa on myös istuinosan syvyyssäätö. Istuimia koristavat RS-logot ja saumojen punaiset tai hopea-harmaat koristeompeleet, jollaiset ovat myös nahkaverhoillussa ohjauspyörässä, kyynärnojissa ja Alcantara-verhoillussa kojelaudassa. RS-tyyliset koristelistat ja alumiinimaiset poljinlevyt viimeistelevät sisätilojen sporttisen yleisilmeen.


OCTAVIA iV -lataushybridi teholtaan 204 hv


OCTAVIA RS iV -mallin lisäksi ŠKODA tuo markkinoille toisenkin lataushybridin, josta tarjolla ovat Ambition- ja Style-varusteluversiot. Tässä lataushybridissä 1.4 TSI -bensiinimoottori ja 85-kilowattinen sähkömoottori kehittävät järjestelmätehoa 150 kW (204 hv) ja vääntöä 350 Nm. Myös tällä lataushybridillä saavutetaan WLTP-testisyklin mukaisesti pelkästään sähköllä ajettaessa jopa 60 km:n* toimintamatka. Vaihteistona on 6-vaihteinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, jossa on Shift by Wire -valitsinvipu. Mallin CO2-päästö on noin 30 g/km*. Myös OCTAVIA iV -malli täyttää EU6dpäästöstandardin vaatimukset.


Kummassakin iV-mallissa käytettävä 37 Ah/13 kWh litiumionikorkeajänniteakku voidaan kätevästi ladata joko tavallisesta kotitalouspistorasiasta tai kiinteistöön asennetusta Wallbox-seinälatauspisteestä. Latauspistoke on sijoitettu etupuskuriin kuljettajan puolelle. Auton tavallinen 12 voltin akku sijaitsee tavaratilassa, jonka koko liftback-mallissa on 450 litraa ja Combi-farmarimallissa 490 litraa. Polttoainesäiliö vetää 40 litraa, mikä on vain viisi litraa vähemmän kuin pelkästään polttomoottorikäyttöisessä Octaviassa.


Kaksi kevythybriditekniikan e-TEC-moottoria