Uudet BMW M3 Sedan ja M4 Coupé – Competition-malleissa myös xDrive-neliveto-optio

BMW esittelee legendaarisen M3- ja M4-sarjan uuden sukupolven. Ensimmäistä kertaa myös xDrive-neliveto on saatavissa Competition-malleihin, BMW tiedottaa.


TIEDOTE 23.9.2020


BMW tuo 35 vuotta sitten ensimmäistä kertaa esiteltyyn keskiluokan Premium-urheiluautojen mallistoon nyt uusimman sukupolven M3 Sedan-, M3 Competition Sedan-, M4 Coupé- ja M4 Competition Coupé -mallit. Autot yhdistävät radalle optimoidun suorituskyvyn huippuluokan käytettävyyteen arkiajossa aivan uudella tavalla.


***MAINOS***


Tule katsomaan uutta KaaraTV-autoiluohjelmaa! Vain 9,90 euroa/kk ja saat katsottavaksi kaikki ohjelmat, koeajot ja extravideot. Nyt jo tarjolla yli 40 ennen näkemätöntä laadukasta autovideota. Haluan heti katsomaan!***artikkeli jatkuu***


Uutuusmallit tulevat myyntiin loppuvuodesta 2020 ja M Competition -mallien xDrive-nelivetoversiot kesällä 2021. Viisipaikkaisen Sedanin ja nelipaikkaisen Coupén voimanlähteenä on BMW M TwinPower Turbo -teknologiaa käyttävä kuusisylinterinen moottori (353 kW/480 hv). M3 ja M4 - malleissa on kuusivaihteinen käsivaihteisto.


Competition-mallissa tehoa on korotettu 375 kW:iin/510 hv:aan ja veto siirtyy takapyörille Drivelogic-järjestelmää käyttävällä 8-vaihteisella M Steptronic -automaattivaihteistolla. Nelivetoisissa xDrive-malleissa voi käyttää 4WD- ja 4WD Sport -ajotiloja, joista jälkimmäinen ohjaa enemmän vääntöä takapyörille.Nollasta sataan 4,2 ja 3,9 sekunnissa


M3 Sedanin ja M4 Coupén maksimivääntö 550 Nm on käytettävissä laajalla kierrosalueella, 2650– 6130 kierroksella minuutissa. Competition-mallien 650 Nm:n maksimiväännön kierrosalue on myös laaja eli 2750–5500 kierrosta minuutissa. BMW M3 Sedan ja BMW M4 Coupé kiihtyvät nollasta sataan kilometriin tunnissa 4,2 sekunnissa ja Competition-mallit 3,9 sekunnissa.


Uutuusmallien kehitysharppaukset edeltäjiinsä verrattuna ovat syntyneet kehitysprosessissa, jota on tehty osittain samaan aikaan BMW M4 GT3 -kilpa-auton testauksen kanssa. Sarjan autoja yhdistää tunteita herättävä suorituskyky, visuaalisesti näyttävä muotoilu sekä uusi M-sarjan oma hallinta/käyttöjärjestelmä, jolla autoa voi säätää sopivaksi matka-ajoon maanteillä tai dynaamiseen ajoon suljetuilla tiealueilla.Uusi M Drive Professional -ajotila


Autoihin saa lisävarusteena täysin uuden M Drive Professional -ajotilan, joka on tarkoitettu erityisesti kilparadalle. Siihen kuuluu kymmenportaisesti säädettävä M Traction Control - luistonesto, M Drift Analyzer ajamisen analysointiin sekä M Laptimer ajanottoon.


Auton muotoilussa keskeisiä piirteitä ovat kehyksetön M-versio munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö ja sen vaakasuuntaiset rivat, näyttävät pyöräkotelot ja niiden M- ilmanottoaukot sekä levitetyt kynnykset, johon auton helmat yhdistyvät. Autojen kevyestä ja lujasta hiilikuituvahvisteisesta muovista (CFRP) valmistettu katto, takaspoileri ja kahdet tuplapakoputket ovat M-sarjan vakiovarusteita.
Vakiona BMW Laserlight -ajovalot


Auton vakiovarusteluun kuuluvat adaptiiviset LED-ajovalot, ja lisävarusteena autoon on saatavilla tehokkaat BMW Laserlight -ajovalot.


BMW M3 Sedanin ja M4 Coupén mallien yhdistetty kulutus on 10,8 l/100 km* ja yhdistetyt CO2- päästöt 248 g/km*. Competition-mallien yhdistetty kulutus on 10,2 l/100 km* ja yhdistetyt CO2- päästöt 234 g/km*.


Uuden M3-sarjan autoverollinen alkaen-hinta on 130 631,43 euroa.


*Päästö- ja kulutuslukemat sekä toimintamatka on laskettu uuden WLTP-testisyklin mukaan ja mukautettu NEDC:hen vertailtavuuden vuoksi, valitusta renkaasta riippuen. CO2-päästöihin perustuvien verojen ja muiden ajoneuvokohtaisten maksujen perustana voivat olla muut kuin tässä julkaistut luvut.