Uusi Beely lupaa ratkaista autoilun ja vaihtoautokaupan ajankohtaisimman haasteen

Beely on uusi vaihtoautokaupan palvelukonsepti, jonka kautta voi ottaa auton käyttöön vuodeksi kuukausimaksulla ilman omistamisen riskiä eli vastuuta korjauksista, huolloista ja arvonalenemisesta. Vastaavasti auto palautetaan liikkeelle vuora-ajan päätyttyä. KaaraTV tutustui palveluun.

Beely tarjoaa käytettyjä autoja leasing-vuokrauksesta tutuilla ehdoilla. Autot eivät ole Beelyn, vaan autoliikekumppaneiden, jotka vuokraavat Beelyn kautta käytetyn auton kuluttajalle. Palvelussa on tarjolla vähintään yhden ja maksimissaan neljän vuoden ikäisiä ja maksimissaan 100 000 kilometriä ajettuja autoja. Vuokraaja maksaa kuukausivuokraa, polttoaineen sekä mahdolliset rengashankinnat. Beelyn kuukausihintaan kuuluvat huollot ja korjaukset sekä asiakkaan niin halutessa vakuutukset. Asiakas voi myös ottaa liikenne- ja autovakuutuksen itse.


Beelyn valikoimassa on tutustumispäivänä 28.6.2019 tarjolla yhteensä 765 autoa, joten alku on vauhdikas. Tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja ja hakua helpottamaan tarjokkaat on ryhmitelty kuuden nykyaikaisen autoluokan mukaan, jotka ovat henkilöautot, farmarit, tila-autot, maasturit, nelivedot ja hybridit.


Valitsin henkilöautot ja sieltä Volkswagen-merkin alta listauksesta vuoden 2017 Volkswagen Tiguanin, jolla on ajettu 30 500 kilometriä. Kuukausivuokra 10 000 kilometrin ajosuoritteella on 623 euroa. Kuukausivuokra nousee 737 euroon, jos nostaa vetovalikoista vuosittaisen ajomäärän 20 000 kilometriin, ja jos kilometrimäärän hinta pompsahtaa noin 200 euroa ylöspäin 936 euroon. Kuukausihinnan päälle voi ottaa auton vakuutukset 73 euron kuukausihinnalla.


Lasken vielä edellä mainitut kuukausihinnat vuosimaksuiksi:


Volkswagen Tiguan 2017 Comfortline 1,4 TSI ACT 110 kW (150 hv) DSG-automaatti

ajetty 30 500 km


10 000 km/vuosi: 7 476 euroa (623 €/kk)

20 000 km/vuosi: 8 844 euroa (737 €/kk)

30 000 km/vuosi: 11 232 euroa (936 €/kk)

Vakuutukset/vuosi: 876 euroa (73 €/kk)


Ajomäärällä on iso vaikutus hintaan. Erityisesti 30 000 kilometrin ajomäärällä kuukausihinta näyttää isolta. Ajattelin verrata kuukausihintoja OP Kulun hintoihin, jotka näyttivät aina palvelussa käydessäni silmääni aika isoilta, mutta OP:n myytyä osan palvelusta Secto Automotivelle, ei OP Kulun hybridi- ja sähköautohintoja ole enää saatavilla.


Yhtäkaikki vaakakupissa on helppous ja kulujen ennakointi ja toisaalta halvempi kuukausihinta kaikkine kuluineen (mahdollinen rahoitus, huollot, korjaukset jne.) ja arvonalentumisineen. Se ken haluaa autoiluun helppoutta ja ennakoitavuutta löytänee Beelyn tarjoomasta hyviä vaihtoehtoja. Palvelusta, helppoudesta ja ennokoitavuudesta Beely perii kohtuullisen kokoisen korvauksen. Se onko hinta korkea vai sopiva riippuun asiakkaan katsontakannasta asiaan.


Alla vielä Beelyn 28.6.2019 STT:n kautta medioille lähettämä tiedote:


Antti Liinpää, KaaraTV:n tuottaja ja toimittaja


TIEDOTE 28.6.2019

Helmikuussa perustettu Beely Oy on juuri avannut palvelunsa, joka tuo kokonaan uuden tavan vaihtoauton hankintaan ja käyttöön. Uudenlainen ja joustava palvelu poistaa asiakkaalta auton omistamiseen liittyvät riskit. Beelyn liikeidea, ”Oma auto ilman omistamisen murheita”, kiteyttääkin palvelun luonteen erinomaisesti.


Automarkkina on pysähdyksissä. Eräinä syinä tähän ovat auton ostamista harkitsevien asiakkaiden kokemat epävarmuudet autojen käyttövoimasta ja verotuksesta. Nyt lanseerattava Beely-palvelu tarjoaa autoliikkeille uuden mahdollisuuden vauhdittaa sekä vaihtoautojen myyntiä, sillä palvelun riskittömyys ja helppous kuluttajan kannalta on omiaan houkuttelemaan uusia asiakkaita.


“Halusimme lähteä mukaan rakentamaan uutta autoilun palvelukonseptia. Beelyn avulla voimme tarjota asiakkaillemme helpon ja riskittömän vaihtoehdon autoiluun,” Bilian myyntijohtaja Tommi Lehtonen toteaa.


Asiakkaalle ainutlaatuinen tapa autoilla


Beelyn kaltaista joustavaa ja riskitöntä palvelua vaihtoautoille ei ole aiemmin ollut saatavilla Pohjoismaissa tai Euroopassa. Ajat ovat muuttuneet ja kuluttajat valitsevat entistä useampia kuukausimaksullisia palveluita. Tästä esimerkkinä vaikkapa elokuvien suoratoistopalvelut, jotka toimivat joustavasti kuukausimaksuperiaatteella. Beely haluaa nyt tarjota tämänkaltaisen vaihtoehdon koskemaan myös vaihtoautoja. Beelyn ansiosta kuluttaja voi hankkia vaivattomasti itselleen auton juuri omaan budjettiin sopivalla kuukausimaksulla, ilman auton omistamisen mukanaan tuomia riskejä arvon alenemasta tai yllättävistä huolto- ja korjauskuluista.


Alustavien tunnustelujen perusteella kysyntä Beelyn tarjoamalle kuukausimaksuun perustuvalle palvelulle on kovaa. Beely-palvelu onkin jo kerännyt kymmenittäin kiinnostuneita verkkosivujensa testiversion avauduttua kesäkuun puolivälissä.


”On aika tuoda markkinoille järkevämpi tapa autoiluun sekä tunnistaa ja tunnustaa auton omistamisen mielekkyys ja riskit”, Beely Oy:n toimitusjohtaja Pertti Pigg sanoo.


Mikä on Beely?


Beelyt ovat 1-4-vuotiaita, alle 100 000 kilometriä ajettuja autoja. Beelyn kuukausihinta on edullinen ja sopimuskauden vähimmäispituus vain 12 kuukautta. Sen jälkeen Beelyn voi palauttaa 1 kuukauden irtisanomisajalla. Beely-sopimukseen sisältyvät auton huollot ja korjaukset ilman rajoituksia ja omavastuuta.


Beelyn voi hankkia verkosta tai autoliikkeestä. Beelyssä on tällä hetkellä mukana seitsemän johtavaa merkkiautoliikeketjua yhteensä 20 paikkakunnalta, ja kumppaniverkostoa vahvistetaan asteittain.


”Auto on monelle se ainoa tapa varmistaa arjen sujuvuus. Beelyn myötä saatavilla on nyt riskittömämpi ja joustavampi vaihtoehto hankkia auto”, Pertti Pigg toteaa lopuksi.