Uusi Kia Ceed saapuu Suomeen – 7 faktaa

Kolmannen sukupolven Kia Ceed saapuu Suomeen kesällä. Ceed on ollut yksi luokkansa kestosuosikkeja Suomessa. Mallia on myyty meillä yhteensä yli 27 000 kappaletta. Ceed on nauttinut suurta suosiota myös muualla Euroopassa. Kia keräsi meille seitsemän faktaa Ceed-mallista.

1. Kia Ceediä on valmistettu sen ensimmäisestä sukupolvesta vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi Ceed on suunniteltu ja valmistettu edeltäjiensä tavoin Euroopassa Kian Slovakian tehtaalla. Täysin uusi Ceed-mallisto vahvistaa entisestään Kian läsnäoloa Euroopassa ja tärkeässä C-segmentissä.


2. Uusi nimi Ceed yhdistää aiemman cee’d-nimen yksinkertaisempaan muotoon. Ceed-nimen kirjaimet tulevat sanoista: Community of Europe, with European Design. Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan osuutta entisestään sen malliston Euroopan myynnistä.


3. Uuden Ceedin muotoilussa on vaikutteita urheilullisesta Stinger-mallista. Uusi Ceed on muotoiltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Ceedin muotoilusta ovat vastanneet Kian maineikkaat muotoilijat Peter Schreyer ja Gregory Guillaume, jotka ovat luoneet myös lippulaivamalli Stingerin.


4. Uuden Kia Ceed Sporswagonin tavaratila on peräti 625 litraa. Se on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin autolla. Farmarin tavaratila on 97 litraa suurempi kuin nykymallilla.


5. Kolmannen sukupolven Ceed on saatavana kahdella täysin uudella moottorilla: 1.4 T-GDi -bensiiniturbomoottorilla (140 hv) ja ”U3” 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv). Lisäksi Kia esittelee 48 V sähkömoottorilla varustetun kevyen hybridijärjestelmän uudessa Ceedissä vuonna 2019. 


6. Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Ceed on ensimmäinen Kia, joka on saatavana autonomisen ajon tason kaksi mukautuvalla kaistallapitoavustimella. Järjestelmä seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa ja ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0-130 km/h nopeuksissa


7. Uusi Kia Ceed on varustettu kaikkien uusien Kia-autojen tavoin ainutlaatuisella 7 vuoden tai 150 000 km takuulla.


0 kommenttia