Vuoden 2017 parhaimmat autot

Edesmennyt kollegani Peter Geitel arvioi ja valikoi vuoden 2017 lopulla Vuoden Auto Suomessa ehdokkaiden joukosta 10 parasta. Tekstin pohjalta minun Petskun piti kuvata Vuoden Auto Suomessa Top 10 -listan raportti Nummelan Vuoden Auto Suomessa -koeajopäivänä 14.11.2017. Petsku ei kuitenkaan päässyt paikalle, koska hän oli sairaana. Teksti sisältää paljon arvokasta tietoa, joten julkaisen sen nyt KaaraTV:n blogin lukijoiden iloksi sekä hyödyksi.

Autot ovat aakkos- ei paremmusjärjestyksessä.

FORD FIESTA


Taustoja

Seitsemännen sukupolven Fiestan ulkoista olemusta olisi voinut muuttaa enemmänkin, mutta toisaalta edellinen versio on myynyt loistavasti. Don´t change the winning game on ehkä ollut Fordin johtavana ajatuksena uuden Fiestan kohdalla – ymmärrettävästi.

Pikkuautojen 4-metrin luokan ”tunnelma” suurenee ja kovia vaihtoehtoja tulee luokkaan lisää. Fiestan saa myös 3-ovisena, mikä ei ole enää tavanmaista tässä luokassa.


Tilat/tekniikka

Fiesta ei yllä taka- ja tavaratiloiltaan aivan luokan kärkeen, mutta on hyvällä tasolla. Laatuvaikutelma parantunut, ohjaamo on selkeämpi ja käytettävyys helpompaa, mutta suomi ei kuulu (vielä) näytön kieliin. Ajoavustimia on saatavissa runsaasti. Menestyneestä 1.0 Ecoboost—moottorista on saatavissa kolme tehoversiota, 100, 125 ja 140 hv. 5 v/100 000 km takuu on eurooppalaiselle autolle hieno juttu.


Ajaminen

Fiesta on ajoltaan hauska ja napakan sporttinen. Ajoasennosta saa hyvän, ohjaus on erinomainen, joskin hieman sporttisen raskas. Kaiken kaikkiaan iloinen ajokki.


HYUNDAI i30


Taustoja

Hyundai on julkistanut kovan tavoitteen, olla Aasian suurin autonvalmistaja vuonna 2021. Sehän tarkoittaa samalla aivan maailman kärjessä olemista. Kolmannen polven i30 on tässä tavoitteessa tärkeä malli, tyylikäs kokonaisuus Koreasta maltilliseen hintaan. Muotoilu on ehkä hieman varovaista ja tunteita herättämätöntä.


Auto on suunniteltu Euroopassa eurooppalaiseen makuun ja valmistettu Tšekin tasavallassa. Uuden mallin tunnistaa helpoiten keulan muodoista.


Tilat/tekniikka

Kovasti kilpaillun laadun vaikutelma on kohdallaan. Vakiovarustelu on hyvä ja tasoja kolme, joista löytyy myös pikku hienouksia. Kuskin istuimeen saa sähkösäädön ja ratti on sähkölämmitteinen. Takuu on houkutteleva, 5 vuotta ilman km-rajoitusta.

Ohjaamoa on selkeytetty, ja keskinäyttö on 8-tuumaisena hyvän kokoinen.


Tavaratila on mukavat 395 l. Takaistuin on kuitenkin polvitilaltaan hieman ahdas.

Valittavana on kolme bensiinimoottoria ja dieselin kolme tehoversiota. Uutta on takapään monivarsituenta vanhan yhdystukiakselin asemesta. Tekee varmasti hyvää ajettavuudelle.


Ajaminen

Ohjaus on hyvä, samoin suuntavakavuus. Jousitus on hieman kovan puoleinen ja äänimaailma muodostuu lähinnä rengasmelusta. Konstailematon ajettava. I30 on ajoltaan positiivisella tavalla tasapaksu auto, jossa ei juuri ole moitittavaa.

Suurin vahvuus on olla konstailematon käyttöauto tyylillä ja asiallisin varustein, joka ei herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen.


KIA STONIC


Taustoja

Stonic on varteenotettava edustaja uudessa muotiluokassa, pienissä katumaastureiden/tila-autojen kasvavassa ryhmässä. Se perustuu mukavana pidettyyn KIA Rioon ja on alkaen-hinnoiteltu maltillisesti, 18.000 eurosta lähtien. Muotoilu on puhuttelevaa, mutta Stonicin saa vain etuvetoisena. Pituutta malilla on vain 4,14 m.


KIA:n takuu on komeat seitsemän vuotta – alkavatko eurooppalaiset valmistajat jäädä jalkoihin kahden vuoden takuittensa kanssa, vai luoko tämäkin paineita aikojen pidentämiseen. Siitähän on jo ensimmäisiä esimerkkejä.


Tilat/tekniikka

Kuljettajalla on hyvä istuimen korkeuden säätö ja 7-tuuman näyttö on vakiona jo perusversiossa. Takana kaksi matkustajaa pärjää hyvin ja tavaratila on tässä töppöperien luokassa asialliset 352 l. Varustelutasoja on kolme, LX, EX ja TX. Ohjaamoon on valittavissa ilmettä neljästä piristysväristä.


Moottoreista modernein on kolmesylinterinen, 1.0 turbo 120 hepallaan. Vapaasti hengittävät 1,2.litraiset tarjoavat 84 ja 100 hv. Tulossa on 110 hv diesel.


Ajaminen

Stonic on ajoltaan kevyt ja moottorivalikoima tarjoaa riittävän suorituskyvyn. Ohjaus on hyvä, mutta jousitus hieman kovan puoleinen.

Vahvinta Stonicissa on pirteä ja rohkea olemus yhdistettynä koeteltuun tekniikkaan.


MAZDA CX-5


Taustoja

Mazda ilmaantui tähän autoluokkaan yllättäen vasta viisi vuotta sitten, kun CX-5:n ensiversio tuli 2012. Kyseessä on siis ensimmäinen uudistuminen. Autohan on varsin tyylikäs, mutta uudistumista ei helposti huomaa. Ja miksipä pitäisi mennäkään muutamaan paljon, sillä malli on vastannut 1,5-miljoonan myynnillään Euroopassa neljänneksestä merkin myynnistä. Siinä varmasti auttaa kilpailukykyinen hinnoittelu.


Tilat/tekniikka

Tekniikka-alalla Mazda on oman tiensä kulkija. Siinä missä muut valmistajat pienentävät ja ahtavat moottoreitaan, Mazda tekee juuri päinvastoin: luottaa Skyactiv filosofiaansa, eli isoihin yleisimmin 2,2-litraisiin vapaasti hengittäviin. Erikoista on bensakoneiden poikkeuksellisen korkea puristus, kun taas dieseleissä se on harvinaisen alhainen, molemmissa 14,0:1. Suomessa valittavana on yksi n. 160 hv bensiinimoottori ja 150/175 hv versiot samasta dieselistä.


Auton mitat ovat käytännössä ennallaan, mitä nyt korkeus on vähentynyt 3,5 cm, ja tilat hyvät. Ohjaamo on entistä tyylikkäämpi ja multimedia osaa suomea. Takana on hyvät olot kahdelle, polvitila alkaa ahdistaa ensimmäisenä, mutta ei kovin helposti. Tavaratila on SUV-luokassa hyvä 477 l. Varustelutasoja on neljä, mutta valot ovat aina ledit.


Ajaminen

Hyvin monessa autossa alkavat ohjausasiat olla hyvällä tolalla, niin tässäkin. Myös suuntavakavuus on kunnossa. Alusta on edellisen malliin tyyliin pehmeän mukava, kohtalaisen kallisteleva. CX-5 voisi olla jämäkämpikin. Kokonaisuus on maltillisen hiljainen.

Moottorin teho ja vääntö löytyvät turboihin tottuneiden mielestä yllättävän korkeilla kierroksilla. Tämä tuntuu myös hienoisena vaisuutena suorituskyvyssä.

Mazda CX-5 on onnistunut yhdistelmä muotoja, ajo-ominaisuuksia ja tilaa.


OPEL INSIGNIA


Taustoja

Vuonna 2008 ilmestynyt Insignia oli varsin onnistunut auto, mutta parannettavaakin löytyi. Nyt Opel on keskittynyt tähän asiaan ja harpannut samalla tavalla modernimmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi, kun Astra pari vuotta sitten.


Kasvanut pituus ja hieman madaltunut kori ovat tehneet linjoille ja tyyliseikoille hyvää. Silti auto on keventynyt edelliseen verrattuna jopa 175 kiloa. Moottorit on modernisoitu ja edellisen polven suurimmat puutteet korjattu. Suomi muuten oli toukokuussa ensimmäinen maa, jossa uusi Insignia tuli asiakastoimitukseen.


Tilat/tekniikka

Akseliväli on kasvanut peräti 92 mm. Tilat ovat väljät ja istuinmukavuus hyvää tasoa. Takana on suorastaan ruhtinaalliset olot. Varustelutasoja on kaksi ja niitä täydentävät maltillisesti hinnoitellut varustepaketit. Valikot ovat myös suomenkieliset, mutta kieliasu on välillä aika kumma.


140 hv 1,5-litrainen uutuusmoottori yhdistettynä 6-vaihteiseen käsivaihteistoon on todella sopiva yhdistelmä näinkin isoon autoon.


Ajaminen

Ohjaamo tarjoaa kuljettajalle hyvän työympäristön. Ohjaus on hyvä, joskin hieman hitaan puoleinen. Kaarrekäytös on miellyttävää ja myös suuntavakavuus on kunnossa – kuten ilahduttavan useilla autoilla nykysin jopa Suomen uraisilla teillä. Jousitus ja vaihteistot toimivat kuin huomaamatta ja 4-vetokin on saatavilla.


Kun vielä Suomeen tulevissa autoissa on perustasoa parempi äänieristyspaketti, Insignian voi sanoa tarjoavan varsin mukavaa tavallista ajamista.


SKODA KODIAQ


Taustoja

Kodiaq on rohkea veto paremminkin ”Octavia-kansaan” tottuneelta valmistajalta. Nyt on haastettu kalliimmat jopa premium-luokan katumaasturit, ja varmasti tässä haasteessa myös pärjätään. Suomessa myytäneen tämän vuoden aikana noin 1.000 isoa Skodaa. Asiakkaat ovat tottuneet Skodan kohdalla hyvään hinta-laatu-tilat –suhteeseen, johon tilanteen mukaan lisätään pienempi tai suurempi annos tyyliä, jopa luksusta.


Tässä valossa on hauska havaita, että vielä löytyy suomalaisia, joille Skodan kaltaisen ”itäauton” omistaminen on jonkinlainen kynnyskysymys. Tosin tätä asiaa on yhä vaikeampi perustella järkisyin…


Kodiaq edustaa 4,7-metrisenä katumaasturina Skodalle uutta täysikokoista autoluokkaa, jossa haastetta varmasti riittää.


Tilat/tekniikkaa

Ohjaamon tunnistaa vaikeuksitta Skodaksi. Näyttö on vakiona 6,5-tuumaa ja lisävarusteisena 8-tuumainen. Kuskilla ja matkustajilla on luontevat olot. Tältä korkeudelta on mukava tarkkailla liikennetilanteita. Auton saa myös 7-paikkaisena. On tosin tiedostettava, että lisäistuimet eivät ole erityisen mukavat, mutta lapsiväki niissä varmasti viihtyy.


Tavaratila on huomattavan kookas, takaistuimessa on 18 cm pituussäätö, joten litrat ovat 5-paikkaisessa 650-835 l. 7-paikkaisena 560-765 l ja lisäistuinten ollessa käytössä tilaa jää vielä varsin kohtuullisesti


Moottoreissa ja vetotavoissa löytyy runsaasti tuttuja vaihtoehtoja, samoin varustelutasossa.


Ajaminen


Kodiaq on helppo ja luonteva ajettava. Ohjaus ehkä yllättää keveydellään, mutta on silti varsin tunnokas. Jousituksessa voi aistia hieman pintakovuutta, mutta kokonaisuutena se toimii jämäkästi.


Jos Kodiaq ehkä yllätti kokoluokallaan, sillä ei varmasti ole mitään hävettävää saman henkisten kilpailijoiden seurassa. Ja hinnoittelu ehkä auttaa lisäämään houkuttelevuutta.


SEAT IBIZA


Taustoja

Seatin ”pikkuauto” oli ehkä yllättäen tässä kokoluokassa ensimmäinen malli, joka sai käyttöön VW-konsernin uuden perusrakenteen. Ja tulokset näkyvät. Ibiza on yllättänyt enemmän kuin esim. saman kokoluokan uutuudet Ford Fiesta, Nissan Micra tai VW Polo. Akseliväli on kasvanut peräti 9 cm, joka tekee auton taka- ja tavaratiloista tässä luokassa poikkeuksellisen isot.


Ibiza on saanut testeissä hyvä vastaanoton. Merkin kasvava myynti näkyy Suomessakin, joskin suurempi lukuja on ollut lupa odottaa. Hyvä näinkin.


Tilat/tekniikka

Kuljettajalla on ohjaamossa luontevat olosuhteet. Hyvän ajoasennon löytää helposti. Jos jotain haluaa arvostella, niin käyttövalikoiden toiminnoissa löytää toivomisen varaa. Tämän, ja monen isommankin auto tapaan takaistuin on muotoilta mukavaksi kahdelle, joten kolmas ei mahdu mukavasti mukaan.


Tekniikka- ja varustelupuolella löytyy konsernin muiden merkkien tapaan runsaasti valinnan varaa.