Vuoden 2017 parhaimmat autot

Edesmennyt kollegani Peter Geitel arvioi ja valikoi vuoden 2017 lopulla Vuoden Auto Suomessa ehdokkaiden joukosta 10 parasta. Tekstin pohjalta minun Petskun piti kuvata Vuoden Auto Suomessa Top 10 -listan raportti Nummelan Vuoden Auto Suomessa -koeajopäivänä 14.11.2017. Petsku ei kuitenkaan päässyt paikalle, koska hän oli sairaana. Teksti sisältää paljon arvokasta tietoa, joten julkaisen sen nyt KaaraTV:n blogin lukijoiden iloksi sekä hyödyksi.

Autot ovat aakkos- ei paremmusjärjestyksessä.

FORD FIESTA


Taustoja

Seitsemännen sukupolven Fiestan ulkoista olemusta olisi voinut muuttaa enemmänkin, mutta toisaalta edellinen versio on myynyt loistavasti. Don´t change the winning game on ehkä ollut Fordin johtavana ajatuksena uuden Fiestan kohdalla – ymmärrettävästi.

Pikkuautojen 4-metrin luokan ”tunnelma” suurenee ja kovia vaihtoehtoja tulee luokkaan lisää. Fiestan saa myös 3-ovisena, mikä ei ole enää tavanmaista tässä luokassa.


Tilat/tekniikka

Fiesta ei yllä taka- ja tavaratiloiltaan aivan luokan kärkeen, mutta on hyvällä tasolla. Laatuvaikutelma parantunut, ohjaamo on selkeämpi ja käytettävyys helpompaa, mutta suomi ei kuulu (vielä) näytön kieliin. Ajoavustimia on saatavissa runsaasti. Menestyneestä 1.0 Ecoboost—moottorista on saatavissa kolme tehoversiota, 100, 125 ja 140 hv. 5 v/100 000 km takuu on eurooppalaiselle autolle hieno juttu.


Ajaminen

Fiesta on ajoltaan hauska ja napakan sporttinen. Ajoasennosta saa hyvän, ohjaus on erinomainen, joskin hieman sporttisen raskas. Kaiken kaikkiaan iloinen ajokki.


HYUNDAI i30


Taustoja

Hyundai on julkistanut kovan tavoitteen, olla Aasian suurin autonvalmistaja vuonna 2021. Sehän tarkoittaa samalla aivan maailman kärjessä olemista. Kolmannen polven i30 on tässä tavoitteessa tärkeä malli, tyylikäs kokonaisuus Koreasta maltilliseen hintaan. Muotoilu on ehkä hieman varovaista ja tunteita herättämätöntä.


Auto on suunniteltu Euroopassa eurooppalaiseen makuun ja valmistettu Tšekin tasavallassa. Uuden mallin tunnistaa helpoiten keulan muodoista.


Tilat/tekniikka

Kovasti kilpaillun laadun vaikutelma on kohdallaan. Vakiovarustelu on hyvä ja tasoja kolme, joista löytyy myös pikku hienouksia. Kuskin istuimeen saa sähkösäädön ja ratti on sähkölämmitteinen. Takuu on houkutteleva, 5 vuotta ilman km-rajoitusta.

Ohjaamoa on selkeytetty, ja keskinäyttö on 8-tuumaisena hyvän kokoinen.


Tavaratila on mukavat 395 l. Takaistuin on kuitenkin polvitilaltaan hieman ahdas.

Valittavana on kolme bensiinimoottoria ja dieselin kolme tehoversiota. Uutta on takapään monivarsituenta vanhan yhdystukiakselin asemesta. Tekee varmasti hyvää ajettavuudelle.


Ajaminen

Ohjaus on hyvä, samoin suuntavakavuus. Jousitus on hieman kovan puoleinen ja äänimaailma muodostuu lähinnä rengasmelusta. Konstailematon ajettava. I30 on ajoltaan positiivisella tavalla tasapaksu auto, jossa ei juuri ole moitittavaa.

Suurin vahvuus on olla konstailematon käyttöauto tyylillä ja asiallisin varustein, joka ei herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen.


KIA STONIC


Taustoja

Stonic on varteenotettava edustaja uudessa muotiluokassa, pienissä katumaastureiden/tila-autojen kasvavassa ryhmässä. Se perustuu mukavana pidettyyn KIA Rioon ja on alkaen-hinnoiteltu maltillisesti, 18.000 eurosta lähtien. Muotoilu on puhuttelevaa, mutta Stonicin saa vain etuvetoisena. Pituutta malilla on vain 4,14 m.


KIA:n takuu on komeat seitsemän vuotta – alkavatko eurooppalaiset valmistajat jäädä jalkoihin kahden vuoden takuittensa kanssa, vai luoko tämäkin paineita aikojen pidentämiseen. Siitähän on jo ensimmäisiä esimerkkejä.


Tilat/tekniikka

Kuljettajalla on hyvä istuimen korkeuden säätö ja 7-tuuman näyttö on vakiona jo perusversiossa. Takana kaksi matkustajaa pärjää hyvin ja tavaratila on tässä töppöperien luokassa asialliset 352 l. Varustelutasoja on kolme, LX, EX ja TX. Ohjaamoon on valittavissa ilmettä neljästä piristysväristä.


Moottoreista modernein on kolmesylinterinen, 1.0 turbo 120 hepallaan. Vapaasti hengittävät 1,2.litraiset tarjoavat 84 ja 100 hv. Tulossa on 110 hv diesel.


Ajaminen

Stonic on ajoltaan kevyt ja moottorivalikoima tarjoaa riittävän suorituskyvyn. Ohjaus on hyvä, mutta jousitus hieman kovan puoleinen.

Vahvinta Stonicissa on pirteä ja rohkea olemus yhdistettynä koeteltuun tekniikkaan.


MAZDA CX-5


Taustoja

Mazda ilmaantui tähän autoluokkaan yllättäen vasta viisi vuotta sitten, kun CX-5:n ensiversio tuli 2012. Kyseessä on siis ensimmäinen uudistuminen. Autohan on varsin tyylikäs, mutta uudistumista ei helposti huomaa. Ja miksipä pitäisi mennäkään muutamaan paljon, sillä malli on vastannut 1,5-miljoonan myynnillään Euroopassa neljänneksestä merkin myynnistä. Siinä varmasti auttaa kilpailukykyinen hinnoittelu.


Tilat/tekniikka

Tekniikka-alalla Mazda on oman tiensä kulkija. Siinä missä muut valmistajat pienentävät ja ahtavat moottoreitaan, Mazda tekee juuri päinvastoin: luottaa Skyactiv filosofiaansa, eli isoihin yleisimmin 2,2-litraisiin vapaasti hengittäviin. Erikoista on bensakoneiden poikkeuksellisen korkea puristus, kun taas dieseleissä se on harvinaisen alhainen, molemmissa 14,0:1. Suomessa valittavana on yksi n. 160 hv bensiinimoottori ja 150/175 hv versiot samasta dieselistä.